El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les estacions de Sant Andreu canviaran de nom

Societat

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha decidit canviar el nom de les dues estacions de Rodalies de Catalunya que hi ha a Sant Andreu. Segons ha anunciat l’organisme, l’estació de ‘Sant Andreu Comtal’ (que rep aquesta denominació per la seva proximitat al Rec Comtal) passarà a anomenar-se només ‘Sant Andreu’ (com l’estació de metro de l’L1). En paral·lel, l’estació de ‘Sant Andreu Arenal’ (la qual fins ara feia referència al seu enclavament al carrer de Concepció Arenal) es rebatejarà amb el nom de ‘Fabra i Puig’, de manera que aquest intercanviador de metro i tren portarà la mateixa i única denominació.

Banner Ajuntament 300x250
 

Segons l’ATM, la decisió s’ha pres per “donar sentit” a la xarxa i evitar que estacions connectades rebin diferents noms. Tal com ha anunciat, sobre el paper la decisió està presa i, de facto, ja ha entrat en vigor, però els usuaris encara trigaran uns dies a escoltar i llegir les noves denominacions a les instal·lacions, mapes i horaris. De fet, cada operador serà qui estableixi el calendari d’implementació en la senyalística i els canals de comunicació. En aquest cas, Renfe.

Per últim, destacar que una altra estació del districte també canviarà de nom. En aquest cas es tracta de l’estació de la línia 5 de metro (blava) d’El Congrés. A partir d’ara aquesta parada rebrà el nom de ‘El Congrés | Indians’, en referència al barri on està ubicada. Tal com ha justificat l’ATM, els canvis s’han aprovat en coordinació amb totes les administracions implicades i els operadors de transport. A més, també hi ha col·laborat l’Institut d’Estudis Catalans.

‘Sant Andreu Comtal’ serà únicament ‘Sant Andreu’ en consonància amb l’estació de metro on es pot fer transbordament // DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt