El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les obres del carrer Gran desenterren part del passat de la via

Societat

Part del passat del carrer Gran surt a la llum. Les obres per pacificar la columna vertebral de Sant Andreu han servit per desenterrar un mur que podria ajudar a explicar l’antiga trama urbana del Casc Antic. Segons fonts municipals, aquest mur que s’ha trobat en la intersecció amb el carrer de Joan Torras s’hauria construït al voltant dels segles XVIII – XIX i “possiblement correspongui a una antiga alineació de les façanes”.

 

Dit d’una altra manera, la troballa podria ajudar a dibuixar com era l’antiga teranyina de carrers, ja que el mur localitzat seguiria la traça de l’actual carrer d’Agustí i Milà (el qual desembocaria aleshores cap a l’Església). Més concretament, el mur de pedra lligada amb morter de calç té una orientació est-oest i segurament formava part d’una estructura consolidada en l’època, ja que fa un mínim de 3,90 metres de llarg i una alçada mínima d’1,10 metres.

En tot cas, però, haurà de ser l’arqueòleg que està treballant a les obres des de finals de febrer qui acabi de determinar totes aquestes qüestions, les quals quedaran reflectides en l’informe arqueològic final. “Un cop estigui documentat completament, se sol·licitarà el desmuntatge parcial d’aquest mur per a permetre la continuació de l’obra que s’està realitzant”, avancen des de l’Ajuntament.

Fotografia | @winegastroworld

1 Comentari

  1. Me pregunto y pregunto a la Sra. Colau, o a quién corresponda, como se les ha ocurrido dejar la remodelación del Carrer Gran de Sant Andreu con un montón de espacios “verdes”, que para lo que se planta, mejor nada, y tan pocos bancos para que puedan descansar las personas mayores, nadie tiene una persona mayor en casa, soy Andreunse y por suerte aún tenemos muchas personas mayores o con movilidad reducida, la remodelación desde mi punto de vista, se ha hecho sin pensar en los que más lo necesitan, esas personas de las que hemos aprendido tanto y nos queda por aprender.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt