El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Colau titlla els legionarios de “nostàlgics del franquisme”

Societat

Després que el desnonament de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona hagi arribat a la justícia, pel fet que l’entitat paramilitar hagi decidit seguir en local i rebutjar la indemnització que li oferia el Consorci de la Zona Franca, aquest divendres al Ple de l’Ajuntament de Barcelona l’alcaldessa Ada Colau ha insistit en les raons per expulsar-los. Segons ha expressat, són uns “nostàlgics del franquisme”.

 

El posicionament de Colau ha arribat després que el líder municipal del PP, Josep Bou, li instés a allotjar-los en “un [altre] local en cessió d’ús perquè puguin fer les seves activitats“, tal com ja fan altres ajuntaments d’Espanya, segons ha emfatitzat. Al parer del popular, l’entitat i els seus integrants mereixen “un respecte” i ha reclamat que “no se’ls deixi tirats”, mentre recordava que el cos militar del qual provenen, duen a terme “una feina molt compromesa a les ordres del govern de torn i sense cap mena d’ideologia”.

Malgrat la benevolència amb la qual Bou s’ha dirigit a l’alcaldessa, aquesta ha titllat als exlegionaris de ser un grup “nostàlgic i reivindicatiu del franquisme, un règim dictatorial i criminal“, per després recordar que des de fa anys el seu executiu demana el seu desnonament. Al seu parer, la cessió del local i el solar que va efectuar el PP l’any 2013 quan governava el Consorci de la Zona Franca, es tracta d’una “anomalia” a revertir: “Les entitats nostàlgiques del règim franquista no han de tenir cap tracte de favor d’aquest Ajuntament”.

José Luis Córdoba, president de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, assenyala amb el dit la fotografia de Francisco Franco DGM
José Luis Córdoba, president de la Hermandad de Antiguos Caballeros Legionarios de Barcelona, assenyala amb el dit la fotografia de Francisco Franco al local / DGM

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt