El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Festival Dau celebrarà una dècada d’entreteniment a la Fabra i Coats

Cultura

Després d’un any amb la partida presencial en suspens per la COVID-19, el Festival Dau Barcelona tornarà a moure les fitxes aquest cap de setmana per celebrar el desè aniversari del seu naixement a la Fabra i Coats. Un esdeveniment que, si bé al principi va passar força inadvertit, amb el pas dels anys s’ha fet gran: de 3.400 assistents a la primera edició de 2012, fins a assolir els 31.500 l’any 2019. Enguany l’entrada al festival organitzat per l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB) tornarà a ser lliure, sense entrada prèvia, però amb l’aforament limitat.

 

Si una cosa han tingut en comú aquestes desenes de milers de persones que, any rere any, han visitat el recinte fabril, ha sigut l’objectiu de conèixer jocs i jugar-hi de la mà dels seus creadors. Tal com destaca el director del festival, Oriol Comas, enguany el públic es tornarà a trobar opcions de tota mena a les més de 200 taules que s’hi instal·laran: “Des dels jocs més populars fins als de simulació històrica més sofisticats; des dels jocs tradicionals fins als més rigorosament contemporanis, des de jocs cooperatius fins a jocs de competició ferotge”.

Com és habitual, l’espai del Gran Dau tornarà a oferir gairebé cent taules a punt per a tota mena de jugadors. Tant si són jugadors avesats, com si encara no se’n saben les regles de cap. De fet, al Gran Dau existeix la possibilitat d’aprendre a jugar in situ a jocs clàssics com a les darreres novetats del sector. En paral·lel, mentre que els més petits de 5 a 10 anys podran jugar a les propostes del Dauet, els adults podran decidir reescriure la història a través del Dau històric, on es jugarà amb la simulació històrica, social, política, militar o econòmica de fets passats, presents o futurs. També destacar que els jocs populars de Catalunya tornaran a tenir el seu espai al Dau tradicional.

En aquesta desena edició, més enllà del Gran Dau, del Dauet, del Dau històric, del Dau tradicional i dels espais de prototips (Ludo i Verkami) i de Normalització Lingüística, l’organització ha creat uns altres dos nous espais: el Dau dels autors, on es reuniran més de trenta autors de jocs catalans i espanyols, i els Daus de rol, on els assistents podran aprendre i començar a jugar en aquest vessant dels jocs.

Espai del Dau tradicional // ICUB

Per homenatjar als millors creadors, el divendres 19 de novembre a les 19 hores se celebrarà al Sant Andreu Teatre la Gala dels premis Dau Barcelona. Es premiarà a una personalitat dedicada en vida als jocs, al millor autor/a de l’any, al millor autor/a novell/a de l’any i al millor autor/a d’edició original espanyola de l’any (atorgat per Hispa, l’associació d’editors de jocs de l’Estat espanyol). A més, una nova personalitat històrica s’afegirà al Saló del Prestigi de Dau Barcelona, format per persones que han destacat per la divulgació, l’estudi o la creació de jocs.

Fotografia | Edició del Festival Dau Barcelona 2019 // ICUB

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt