El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Convocada una manifestació contra l’assetjament escolar

Societat

L’associació NACE – No Al Acoso Escolar ha convocat una manifestació per aquest dissabte a les 18 hores contra l’assetjament a les aules, després de l’allau de casos en els darrers mesos. La columna, que tindrà com a punt de partida la confluència de la Gran Via amb el carrer de Marina, finalitzarà a la plaça dels Voluntaris, on es farà lectura d’un manifest i sis famílies afectades per la xacra faran les corresponents intervencions. Entre aquestes, els familiars de Kira López, la menor de 15 anys que va suïcidar-se al maig abans d’anar a les classes de l’Escola Pare Manyanet – Sant Andreu.

 

Segons exposa l’organització, la intenció de la marxa és visibilitzar la “terrible realitat” que representa l’assetjament a les escoles. “El problema del maltractament a les aules afecta principalment a la comunitat educativa, però també és una circumstància de tota la societat“, exposen. Per aquesta raó, consideren que “és el deure de tots demanar el final de la violència a les aules i la implementació urgent del ‘Decàleg contra l’assetjament escolar'”. Un document que, precisament, ja va rebre el suport del Parlament de Catalunya fa gairebé dos anys.

Més enllà de la família de la desapareguda menor andreuenca, també hi intervindran les famílies d’altres joves i adolescents que van suïcidar-se arreu del territori. Entre aquestes, la de Laura Espinosa (14 anys), Óscar García (21 anys) i Ilan Barbosa (11 anys). Sergio Medialdea també exposarà l’assetjament que va patir després de popularitzar-se com a ‘Primo Zumosol’ i la professora i presidenta de l’entitat NACE, Carmen Cabestany, clourà l’acte. Per últim, recordar que el suïcidi és la principal causa de mort entre els joves.

Actualització: “El jutge de l’Audiència Provincial de Barcelona va concloure que no hi havia indicis d’assetjament escolar en el suïcidi de Kira López i va decidir arxivar la causa legal el 9 de febrer de 2023”

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt