El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La plaça del Mercadal, un aparcament improvisat i irregular

Societat

Davant l’utopia que representa trobar un espai on aparcar a l’entramat del Casc Antic de Sant Andreu, alguns han decidit agafar la drecera de l’incivisme i la irregularitat. La destinació: la plaça del Mercadal. Encara que en aquest icònic racó de Sant Andreu no es pugui aparcar, dia rere dia vehicles particulars i industrials s’estacionen sobre la vorera i sota les voltes. De fet, cap dels que infringeixen la norma sembla saber que aquell espai és de titularitat privada amb servitud de pas per als vianants.

 

Així ho ha fet saber el veïnat d’aquest entorn a aquest mitjà de comunicació, el qual assenyala com una part important dels cotxes i furgonetes són d’operaris de l’obra del nou Mercat de Sant Andreu. “Segur que també hi ha vehicles dels botiguers i d’alguns veïns de la plaça”, afegeix una de les fonts. En aquesta línia, destaquen com la retirada dels tests amb vegetació que protegia les voltes ha servit perquè els vehicles s’endinsin fins pràcticament tocar els portals de les finques i els aparadors, quan abans només s’estacionaven en una calçada on ja estava prohibit aparcar.

Més enllà dels problemes de mobilitat que genera l’estacionament irregular als vianants que empenyen cotxets de nadons, carros de la compra o que tenen problemes de mobilitat i/o van en cadira de rodes, els cotxes mal aparcats també causen una segona derivada. Alguns punts del nou paviment que s’ha instal·lat en els darrers mesos ja està malmès amb taques d’oli o amb les rodes dels vehicles marcades.

Una furgoneta de repartiment de Mercadona, estacionada sota les voltes // CEDIDA

Davant d’aquesta circumstància, el veïnat de Mercadal espera que l’Ajuntament mogui fitxa, tot i els dubtes que pugui generar el fet que l’espai de les voltes sigui de titularitat privada i no pública. En tot cas, recorden que abans de la pandèmia els responsables municipals es van comprometre a tancar el trànsit a tota la plaça un cop finalitzi l’obra del mercat, per tal que només puguin accedir les mercaderies del futur mercat a través del carrer de Vintró. Un fet que, esperen, també solucioni l’aparcament irregular que diàriament es produeix al carrer de Mateu Ferran i l’Arc del Mercat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt