El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Ocupen la seu de Solvia per exigir la cessió de pisos de la Sareb

Economia

Gairebé una quinzena d’entitats, sindicats i plataformes en defensa del dret a l’habitatge han ocupat aquest dijous durant cinc hores l’oficina de Solvia, ubicada al carrer de Malats, sota la campanya #PlaSareb. Una acció sorpresa que ha tingut com a objectiu exigir un lloguer social per a les cinquanta famílies que viuen a pisos de la Sareb i sobre les que pesen diferents ordres de desnonament.

 

Però… per què el nou moviment #PlaSareb ha decidit ocupar la seu de Solvia, immobiliària de referència del Banc Sabadell? Perquè, segons han exposat en roda de premsa, aquesta empresa és una de les que treu més beneficis dels actius immobiliaris de la Sareb. Tal com han recordat, la Sareb, coneguda popularment com a ‘banc dolent’, és l’entitat que l’Estat va crear l’any 2012 per quedar-se amb els pisos tòxics dels bancs i caixes d’estalvi que van ser rescatats amb diners públics.

La intenció de les plataformes prohabitatge és que aquests pisos compleixin la seva funció social i que siguin “part de la solució” per a les famílies en situació de vulnerabilitat. Només a Barcelona calculen que posseeix 1.140 pisos i que 378 estan buits. De fet, l’exigència que demanen per les famílies que actualment hi viuen des de fa anys és que se’ls ofereixi un lloguer social i que se’ls retirin les diferents ordres de desnonament. Si bé els concentrats a l’oficina Solvia han aconseguit posar-se en contacte amb el banc, els responsables han assegurat que no entraran en cap mena de negociació.

Fotografia | Pla Sareb – @plasareb

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt