El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Jordi a Sant Andreu MARIA FERRER

La plaça d’Orfila serà l’escenari neuràlgic d’un atípic Sant Jordi

Cultura

Sant Jordi de transició, amb roses i llibres al carrer, però sota control sanitari. Així serà la propera i segona atípica Diada a Sant Andreu, on la plaça d’Orfila pràcticament quedarà petita per acollir pràcticament tota la venda de llibres i roses del Districte. De fet, la popular plaça serà un dels onze indrets que s’habilitaran a tota Barcelona per celebrar la jornada.

 

Per tal de tenir sota control el compliment de les restriccions per la COVID-19, enguany no s’ha concedit cap permís ni llicència perquè cap ciutadà munti una parada als carrers o places. De fet, la plaça d’Orfila comptarà amb un control d’accés per controlar el seu aforament i dins només hi haurà parades de llibres i roses de professionals dels sectors. Serà precisament en aquests punts on els autors signaran les seves obres.

En paral·lel, des del dimecres fins al divendres les llibreries i floristeries andreuenques també podran posar una parada davant del seu establiment per incentivar i esponjar unes compres que tradicionalment s’han concentrat pel 23 d’abril. Una forma d’operar que ja té el vistiplau del Procicat i la benedicció de la Cambra del Llibre de Catalunya i el Gremi de Floristes. A parer de totes dues institucions, la tornada al carrer dels llibres i roses “permetrà reforçar el comerç local i de proximitat” i confien en el fet que serà “un èxit”.

Després que el darrer Sant Jordi no es pogués celebrar res per culpa de la pandèmia, l’organització confia en què en aquesta edició híbrida la ciutadania hi participi des de la proximitat, l’esperit cívic, la responsabilitat i respectant en tot moment les mesures de seguretat. En el cas de Sant Andreu, des del passat 9 d’abril que se celebren activitats descentralitzades als casals, centres cívics i equipaments.

Fotografia | Maria Ferrer

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt