El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Parc del Camí Comtal posa la primera marxa

Societat

Barcelona Sagrera Alta Velocidad SA (BSAV) ha adjudicat aquest mes d’abril la redacció del projecte de cobertura de les vies que falten per cobrir al pas per Sant Andreu de Palomar. La licitació se l’ha emportat l’empresa especialitzada en serveis d’enginyeria civil i arquitectura, Tec-Cuatro SA, per 583.000 euros (sense IVA), societat que ara disposa de 12 mesos per dibuixar els plànols que hauran de seguir els operaris que després executin les obres.

 

L’adjudicació de la redacció del projecte suposa posar una primera marxa a la construcció del Parc del Camí Comtal, el gran eix verd que ha de cobrir tota la trinxera de vies i que acumula anys de retards (la signatura del primer conveni data de 2002). Ara, el fet que es descongeli aquesta part de l’obra no és casual, ja que BSAV no ha deixat de reactivar diferents parts de la macroinfraestructura ferroviària des que els tribunals van arxivar del cas per la presumpta corrupció al voltant de les obres de l’AVE. Els exemples: la reactivació de les obres a les estacions de Sant Andreu Comtal i la Sagrera, o el concurs professional per dissenyar l’interior d’aquesta darrera.

A partir d’ara Tec Cuatro SA s’encarregarà d’imaginar i redactar el projecte de cobertura del túnel ferroviari de Rodalies i del túnel viari que es farà on estan actualment les vies de tren. Tots dos eixos aniran entre els carrers de Josep Soldevila i el pont del Palomar, de manera que l’estudi d’enginyeria i arquitectura també haurà de dotar d’un nou pas a l’encreuament del carrer de Sant Adrià.

Cobertura de les vies i la carretera a l’alçada de la plaça de Can Portabella // BSAV

Més concretament, la idea és cobrir el traçat de les futures vies que enllaçaran la nova terminal de Sant Andreu Comtal pel costat que dona a Josep Soldevila. Simultàniament, l’empresa també haurà de concretar com s’haurà d’urbanitzar el vial per on circularan els vehicles que aniran en paral·lel al túnel ferroviari, entre la rambla de l’Onze de Setembre i el pont del Palomar. La idea és que aquest tram de carretera s’assimili al que ja es va construir al lateral de La Maquinista.

Fotografia | Recreació virtual del vial de vehicles que anirà en paral·lel a les vies ja cobertes a l’alçada de Sant Andreu Comtal // ADIF

1 Comentari

  1. Soc veina de sant andreu desde el any 1982. El nostra carre es dr. Santpons, cantonada amb Josep
    Soldevila, em patit totas las molestias propias del tren en superfisie primer i de las obras posteriormen.
    Per la nostra edad, el meu marit i jo, pensabem que ja no o veuriam acabat. No cal dir la il-lusio que ens faria que las obras acabesin cuan encara pogesim pasejar per els jardins que ens van prometer cuan estrenarem el pis. Desitgem que es fasi posible. Gracies a qui o porti a terma.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt