El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El mercat de lloguer s’enfonsa i els preus de compra pugen

Economia

El preu del lloguer al Districte de Sant Andreu ha caigut un 16,5% al llarg del darrer any, fins a situar-se en els 12,20 euros per metre quadrat, xifra que no es veia al territori des del juny de 2017 i que suposa el descens més gran de preus que s’ha registrat mai. De fet, fa precisament dotze mesos que el lloguer va tocar sostre al districte, quan es va situar en els 14,60 euros el metre quadrat, segons el darrer informe d’Idealista.

 

Aquestes dades situen a Sant Andreu com el districte on més han caigut els preus de lloguer, seguit de l’Eixample (-16%). En paral·lel, Sant Andreu també és el segon més assequible de tota Barcelona, només per darrere de Nou Barris (11,9 euros/m2). Lluny queden Sarrià-Sant Gervasi o Ciutat Vella, on el cost encara és de 15,5 euros/m2, tot i la pandèmia. En el cas concret de Sant Andreu de Palomar, el preu del lloguer també ha patit una caiguda, però no tan brusca (-10,3 %) i el preu del metre quadrat se situa actualment en els 12,9 euros.

Si es compara la davallada del mercat de lloguer al districte amb altres localitats, succeeix que entre els municipis barcelonins la baixada de preus ha sigut més reduïda. La baixada més pronunciada: a Sant Boi de Llobregat (-15,1%). Una tendència que no a tot arreu ha sigut a la baixa, ja que a les demarcacions de Tarragona, Lleida i Girona els lloguers han seguit pujant.

Respecte al mercat de compra, la crisi de la COVID-19 pràcticament no ha generat cap efecte a la baixa. Els preus han seguit pujant respecte al passat mes de març de 2020 un 1,6% i el preu del metre quadrat ja s’enfilava al febrer als 3.229 euros. Un preu que ben poques distàncies guarda amb les xifres amb què el mercat immobiliari treballava a voltants del 2009.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt