Bar Versalles, al carrer Gran de Sant Andreu 255 (edifici de Can Vidal) a inicis dels anys setanta. / Imatge original publicada pel Pau Vinyes Roig al grup de Facebook Sant Andreu de Palomar Abans. Autor desconegut. Fons Teresa Torrents. @resantandreu

El bar Versalles baixa la persiana una vegada més

Economia

L’icònic bar Versalles ha tornat a abaixat la persiana. L’establiment, nascut l’any 1915, s’ha vist abocat a interrompre la seva activitat per l’alt preu del lloguer. Segons ha avançat Betevé, els promotors del local de restauració ja no podien fer front a les quotes de 10.000 euros mensuals que els demanava el propietari d’aquests baixos de la Casa Vidal, a la plaça del Comerç.

 

Des del punt de vista històric, la família Heredero va ser la que més anys ha estat darrere de la barra del local: fins a 75 anys. Una trajectòria de dues generacions que va acabar tan bon punt el fill de la família va decidir traspassar el negoci l’any 2004 a un dels treballadors, Eduard Colomé. El nou responsable va impulsar una reforma que va deixar enrere l’essència de l’antic Versalles per fer un local més funcional, però els deutes del projecte amb l’Institut Català de Finances (ICF) finalment el van obligar a abaixar la persiana el 2009.

El juny de 2010 el bar tornava a aixecar la persiana. Aquest cop, amb un nou estil que evocava els millors anys de la seva història: amb fustes nobles, la barra central i les taules de marbre. El seu promotor: Christian Puigdollers, un altre antic treballador del Versalles. La carrera de Puigdollers al capdavant del local més emblemàtic de Sant Andreu, però, no va durar gaire. L’any 2012 el negoci seria traspassat a l’empresari Pere Riera, qui ha mantingut l’activitat fins aquest passat divendres, quan el local modernista ja no ha tornat a obrir.

Si bé s’han produït converses sobre la continuïtat de l’activitat amb terceres persones interessades en el Versalles, a hores d’ara encara no s’ha fet públic cap acord formal.

Fotografia | Bar Versalles, al carrer Gran de Sant Andreu 255 (edifici de Can Vidal) a inicis dels anys setanta. // Imatge original publicada pel Pau Vinyes Roig al grup de Facebook Sant Andreu de Palomar Abans. Autor desconegut. Fons Teresa Torrents. // @resantandreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*