El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els mossos denuncien manca d’agents a la comissaria de Sant Andreu

Societat

La Unió Sindical de la Policia Autonòmica de Catalunya (USPAC) ha emès aquest dimecres un comunicat on denuncia novament la “notòria” manca d’agents a la comissaria del Districte de Sant Andreu. Segons el sindicat, des de fa temps els responsables de la Regió Policial Metropolitana Barcelona no atenen les seves peticions de reforçar la plantilla d’aquest equipament, alhora que considera que dins de la regió s’han creat “grans disfuncions”.

 

L’USPAC afegeix que no només la comissaria de Sant Andreu no rep el mateix nombre de reforços en comparació a altres espais del centre de la ciutat, sinó que les de Nou Barris i Horta-Guinardó es troben en una situació similar. Tal com adverteixen, “no només són els ciutadans els grans afectats per aquesta manca d’efectius, sinó que també ho són els companys que realitzen el servei en aquests barris”, fet que genera que no tinguin “el recolzament necessari en cas que hi hagi algun incident crític“.

En paral·lel, l’organització sindical adverteix que els agents que treballen a Sant Andreu assumeixen un major volum de feina que no és proporcional respecte a altres companys d’altres indrets. Una situació que es podria revertir si s’incorporessin més efectius, però la realitat no sembla ser aquesta. “En aquest mes d’agost s’han incorporat al nostre cos policial més de 600 efectius en pràctiques i 750 efectius més les van acabar a finals de juliol”, asseguren. Un nombre de funcionaris, però, que no saben on els han destinat: “La deixadesa de no fer promocions quan feien falta fa que aquestes no siguin suficients per pal·liar les mancances que encara arrossega el cos a totes les regions”, sintetitzen.

Per últim, des de l’USPAC també posen de relleu les condicions “desbordants” en les que es troba la Unitat Regional d’Instrucció d’Atestats i Custòdia de Detinguts. De fet, revelen que l’Àrea de Custòdia de Detinguts a dia d’avui pateix de forma “notòria i preocupant” la manca d’agents, alguns dels quals s’han de desplaçar a altres districtes per cobrir baixes tot i no tenir “ni experiència ni coneixements del funcionament”. “Les condicions de treball d’aquesta ACD són lamentables, indignes per a qualsevol policia destinat en aquest servei deixat de la mà de Déu des de fa temps”, conclouen.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt