El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu, el tercer nucli urbà amb menys població estrangera de BCN

Societat

El Departament d’Estadística de l’Ajuntament de Barcelona ha fet públic aquest dissabte la darrera actualització del padró municipal, el qual deixa diferents dades a analitzar. Per una banda, resulta rellevant destacar que Sant Andreu de Palomar és el tercer nucli urbà de Barcelona (73 barris) amb menor percentatge de població estrangera: el 9,7 % dels veïns són estrangers, mentre que la mitjana barcelonina és del 21,6 % del total. Només al barri de Canyelles (6,7%) i a la Font d’en Fargues (8,6%) hi viuen menys persones foranes.

Banner Ajuntament 300x250
 

Pel que fa a les nacionalitats, entre les 110 que s’han detectat, la que té una presència més forta és la italiana, seguida de la xinesa i la peruana. A més, la majoria d’aquests veïns estrangers són dones (52,3 %) i la seva mitjana d’edat està situada en els 34 anys i mig. Pel que fa als nombres absoluts, el 52,8% dels veïns també són dones.

En aquest darrer cas, cal posar de relleu que Sant Andreu de Palomar ha tornat a incrementar la seva població: si bé l’any 2019 hi vivien 57.843, des de l’1 de gener de 2020 hi viuen 58.508 veïns, el que suposa que es quedi a unes poques desenes de veïns per ser el territori més poblat de tota la ciutat: només la Nova Esquerra de l’Eixample en té 58.621 habitants.

A diferència del que ja s’ha produït a Barcelona on els nascuts fora de la ciutat són majoria, a Sant Andreu la major part de la població ha nascut a la mateixa ciutat (el 59,3%), fet que el situa com el novè territori que més barcelonins conserva entre els seus residents. Entre aquests, 19 veïns han aconseguit superar la barrera dels 100 anys de vida.

Per últim, respecte a les dades habitacionals, actualment hi ha registrats 23.984 domicilis, la majoria dels quals són habitats per només una o dues persones. De fet, en 17.875 d’aquestes llars no hi viu cap menor.

Fotografia | Tres nens corren pel carrer Virgili a mitjans dels anys 50. Imatge original: autor desconegut. Fons Família Codinachs Badosa // @resantandreu – Cristina Pla

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt