El diari independent de Sant Andreu de Palomar

una-dona-parla-amb-la-seva-filla-al-carrer-segre-amb-la-parroquia-de-sant-andreu-de-palomar-al-fons-lany-1952

Els veïns reclamen més habitatge a l’Ajuntament amb millor nota

Societat

Sant Andreu mola, o almenys és el que se’n pot extreure dels resultats de la darrera Enquesta de Serveis Municipals que ha elaborat l’Ajuntament de Barcelona. Segons els andreuencs, el nucli urbà és el que més ha millorat de tota Barcelona i tres de cada quatre veïns creu que encara millorarà més. Les notes de final de curs, però, també deixen tota una sèrie de peticions als seus responsables polítics. Demandes relacionades amb l’habitatge, la neteja i el trànsit intern.

 

Segons l’estudi municipal, el principal problema en què viu submergit el districte és l’accés a l’habitatge (11,7%), seguit del trànsit (9,5%). En aquest sentit, la principal demanda que fan els veïns i veïnes a l’Ajuntament de Barcelona són mecanismes per facilitar l’accés a l’habitatge (13,6%), així com millores en matèria de transport, les infraestructures i les comunicacions (8,8%).

D’altra banda, però, s’ha de posar de relleu que vuit de cada deu veïns considera que el nucli urbà està entre molt i bastant dotat de transport públic. En paral·lel, també hi ha un tercer element que reclamen els veïns al consistori: una millora en la neteja de les places i els carrers (8,3%). Qüestions a les quals afegeixen la manca d’equipaments o la inseguretat en què asseguren viure un de cada deu veïns. Per últim, posar sobre la taula que el turisme ja representa un problema destacable per una proporció rellevant dels veïns.

Tot i això, la meitat dels andreuencs considera que el seu Districte ha millorat respecte a l’any passat, dada que situa a Sant Andreu com el districte que més ha millorat de tota Barcelona a ulls dels seus habitants. A més, el futur del territori també és el que té millor pinta: tres de cada quatre veïns considera que el nucli urbà encara millorarà més, mentre que només un 10% creu que empitjorarà. Percentatges que no fan més que reforçar la gestió de l’Ajuntament de Sant Andreu, el qual és el més ben valorat de tota la ciutat amb un 6,9 de nota mitjana.

Al cap i a la fi, la satisfacció dels andreuencs amb el seu territori és de notable alt. Més de la meitat assegura presumir del lloc on viu com un dels millors racons de Barcelona. Els motius? La seva tranquil·litat, la familiaritat, l’ambient, els serveis i equipaments públics, les seves bones comunicacions, el transport públic i el fet que sembli un poble. De fet, vistes les xifres de l’informe municipal, no és d’estranyar que els andreuencs siguin els que més anys decideixen viure entre els mateixos carrers i places.

Fotografia | Una dona parla amb la seva filla amb l’església de Sant Andreu i la cúpula al fons l’any 1952 // Cristina Pla. Josep Puigdollers. Fons Andreu Puigdollers

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt