El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Ajuntament retira la llicència a un pis turístic de Sant Andreu

Economia

Amb l’objectiu de controlar els allotjaments turístics, el Govern municipal ha començat a revisar l’adequació a la normativa de tots els pisos amb llicència vigent. Una anàlisi que ha suposat el descobriment d’un pis turístic aparentment legal al Districte de Sant Andreu, però que en realitat acumulava diferents irregularitats com no disposar de cèdula d’habitabilitat.

 

Per tal de poder detectar aquest i uns altres 299 habitatges d’ús turístic (HUTs) arreu de la ciutat, el consistori va activar durant el confinament els serveis d’inspecció municipals. Una tasca que ha resultat més efectiva gràcies al teletreball generalitzat i a l’absència de turistes, que ha permès analitzar més a fons les dades de què es disposava i identificar anuncis que aparentment eren legals, però que amagaven irregularitats, com ara lloguers d’habitacions que en realitat eren d’un pis sencer. Val a dir, però, que per districtes la majoria dels pisos turístics irregulars que s’han detectat se situen a l’Eixample (141) i Sants-Montjuïc (68).

Un cop es comprovi que l’habitatge es troba realment en situació d’irregularitat i es demostri que no té cèdula i/o no la tenia quan van presentar el comunicat d’inici d’activitat i la declaració responsable, es donaran de baixa. A més, s’incoaran els procediments sancionadors que corresponguin segons la legislació vigent i l’Ajuntament sol·licitarà als propietaris que incorporin el pis a la borsa de lloguer assequible per compensar l’activitat irregular que han comès. En cas que hi hagi sospites que els propietaris hagin pogut cometre un delicte de falsificació documental, el cas es posarà en coneixement del Ministeri Fiscal perquè prengui les mesures penals oportunes.

Segons ha comunicat el consistori, “tenint en compte la gran necessitat d’habitatge que té la ciutat i la tolerància zero amb les pràctiques il·legals en el sector turístic, l’Ajuntament examinarà tots els habitatges d’ús turístic que tenen llicència a dia d’avui”. L’objectiu és comprovar que s’ajusten al 100% a la normativa i posar al dia el parc d’HUT vigents, que estan sotmesos a una simple declaració responsable per poder exercir l’activitat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt