El diari independent de Sant Andreu de Palomar

L’Altre Festival pujarà dalt d’un autobús i visitarà als seus espectadors

Cultura

Sota el lema “si els peixos poden volar, la cultura pot arribar on faci falta“, l’Altre Festival Internacional d’Arts Escèniques i Salut Mental ja ha presentat la seva propera edició del 24 de juliol. Un esdeveniment que ni la COVID-19 ha pogut aturar, ja que els organitzadors han decidit adaptar-se a les noves circumstàncies: el festival es desenvoluparà sobre un autobús que recorrerà el Districte de Sant Andreu per apropar-se fins als seus espectadors més vulnerables.

 

L’autobús començarà a circular des del recinte de la Fabra i Coats i a les 11:30 hores s’espera que visiti la Residència del Bon Pastor. A les 16:45 hores arribarà a la Residència L’Onada La Sagrera i una hora més tard estarà a la Casa Asil de Sant Andreu. Per últim, cap a les 18:45 hores passarà per la Residència Francesc Tàrrega i ja a les 20 hores del vespre finalitzarà als Jardins de la Casa Bloc. Unes actuacions que s’han programat en coordinació amb els esmentats equipaments, perquè les persones grans puguin gaudir de tot l’espectacle cultural des de les seves finestres i balcons.

Al cap i a la fi, serà el sostre de l’autobús el que aculli les exhibicions de teatre, dansa i circ, entre d’altres. D’aquesta manera, l’Altre Festival tornarà a complir amb el seu paper d’adaptació a les circumstàncies, després d’haver nascut com el primer festival d’arts escèniques i salut mental amb espectacles que donen visibilitat a aquelles propostes artístiques creades i/o protagonitzades per persones amb o sense trastorn mental, així com a espai per a obres que reflexionen sobre la salut mental.

Segons expliquen des de l’organització, “un dels objectius principals del nou l’Altre Festival és fomentar l’accessibilitat i la diversitat en el món cultural i artístic, però no només al pati de butaques, sinó també en els rols de creadors escènics, intèrprets, gestores, tècniques i més”. “La cultura necessita nous interlocutors, necessita ser més representativa de la societat en el seu conjunt i, per aconseguir-ho, necessita acostar-se a la ciutadania, explorar nous formats, obrir-se a noves perspectives, prendre riscs”, afegeixen.

Imatge d’un espectacle d’una edició anterior // L’ALTRE FESTIVAL

Respecte a la situació viscuda per la COVID-19, emfatitzen que “la cultura no pot esperar, no pot confinar-se a l’espera que tot torni a la normalitat”, i avancen que “la cultura ha de construir aquesta normalitat, ha de ser aquesta normalitat, i ha de ser de tots i totes“. Motiu pel qual la comunitat de l’Altre Festival ha decidit no aturar-se i arriscar novament.

“En aquests moments, la població general comencem a sentir cada cop més la importància de cuidar la nostra salut mental; hem tornat a gaudir del nostre cafè a la terrassa, de les trobades amb amics i familiars, però encara avui en dia hi ha moltes persones que no poden gaudir d’aquests petits/grans moments… És per a elles què l’Altre Festival surt al carrer, per a regalar aquest petit/gran moment a les persones confinades, aïllades total o parcialment, que troben a faltar la cultura i la vida quotidiana”, sentencien.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt