El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Maquinista invertirà 42 M€ abans de fer la gran ampliació

Economia

Cop de cartera. Unibail-Rodamco-Westfield, empresa propietària del centre comercial La Maquinista, ha anunciat aquesta setmana que invertirà fins a 42 milions d’euros a reformar l’actual edifici. De fet, la remodelació només és un primer pas abans d’executar la seva gran ampliació a la zona on hi ha l’aparcament descobert (i que actualment negocia amb l’Ajuntament).

 

Segons els responsables del centre comercial, la reforma que està a punt de posar-se en marxa permetrà potenciar encara més el sector comercial i gastronòmic. La intenció és acollir noves marques que actualment no operen a l’Estat espanyol (i que encara no s’han revelat), però que situaran a La Maquinista com la primera superfície de desembarcament (tal com va fer Apple l’any 2010). A banda, les obres gairebé no afectaran el funcionament normal de les botigues que ja hi operen, ja que només s’alterarà un 10% l’activitat habitual.

Mentre que la renovació més important tindrà lloc a la zona més propera al carrer de Sao Paulo, el centre comercial vol tornar a donar una nova imatge a la zona de restauració per tal d’encabir en aquest punt tota l’oferta gastronòmica que actualment té repartida per l’edifici. La idea és crear una nova ‘Dining Experience’, la qual acollirà cinc nous locals que se sumaran als 27 actuals. A més, aquesta tercera planta també tindrà un espai destinat a l’organització d’esdeveniments i activitats culturals, com ara concerts.

El tercer àmbit que vol treballar la companyia s’enfocarà a les experiències familiars i tindrà una partida d’1,5 milions d’euros. En aquest cas la idea és oferir als més petits noves zones d’oci, com ara un tobogan de més de deu metres d’alçada, un bosc amb passarel·les, diverses fonts i una ludoteca totalment reformada. Tot plegat, per aportar noves sensacions a un públic que es manté fidel al centre comercial. Segons els seus responsables, ni les mobilitzacions contra la sentència del procés han castigat l’afluència de visitants. Només el passat 23 d’octubre el centre comercial va rebre 90.000 persones.

Recreació virtual de com quedarà la zona gastronòmica de La Maquinista

Per últim destacar que companyia i Ajuntament continuen negociant l’ampliació que va rebre l’aval de l’executiu de Xavier Trias. La idea de La Maquinista és créixer en 36.000 metres quadrats (actualment ja en té 95.000) i construir edificis d’habitatges dins del seu recinte comercial (el 30% l’haurà de destinar a habitatge asequible per normativa municipal). Segons les darreres informacions publicades, els punts de discrepància actualment estarien relacionats amb la mobilitat als entorns i la preservació dels espais de titularitat pública. Si més no, el consistori ja ha reconegut que La Maquinista té el seu dret a poder ampliar l’edifici i ara totes dues parts esperen poder arribar a un acord abans que un jutge dictamini sentència.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt