El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els habitatges, vistos des del carrer de la Residència / DGM

Puja el preu del lloguer després de tres mesos a la baixa

Economia

Poc ha durat la lleugera caiguda dels preus de lloguer al Districte de Sant Andreu. Després de tres mesos consecutius amb el metre quadrat a la baixa (entre març i juny va caure fins a un 5,1%), al mes de juliol el mercat ha tornat a enfilar-se cap amunt. Segons un dels principals portals immobiliaris, avui dia el metre quadrat s’ofereix per 13,52 euros al mes, xifra que encara queda per sota de la mitjana d’aquest 2019 (però que supera les registrades al llarg de tot l’any anterior).

 

Si es consulta el mateix cercador virtual, resulta fàcil de comprovar els elevats preus que hi ha al mercat. Mentre que el més assequible se situa en els 750 euros (un quart pis de 45 metres quadrats sense ascensor), dos de cada tres habitatges superen els 1.000 euros al mes a Sant Andreu de Palomar.

En el cas de la compra i venda d’habitatges, el mercat també ha tornat a patir una tendència a l’alça després de dos mesos de davallades. Actualment el metre quadrat es compra per 3.295 euros de mitjana, una xifra relativament per sota respecte als darrers 12 mesos. En aquest cas, però, el mercat presenta una oferta més gran: per cada pis de lloguer, hi ha cinc a la venda només a Sant Andreu de Palomar.

Tot i aquestes dades del mercat privat, cal tenir en compte que segons l’Índex de Preus de Lloguer que va desenvolupar la Generalitat de Catalunya, el punt més car del nucli urbà són els voltants de la plaça d’Orfila. Segons es desprèn de les dades de l’organisme públic, els llogaters d’aquesta zona paguen de mitjana 779 euros (uns 11,13 euros el metre quadrat).

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt