El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Trobada amb Ada Colau / AJUNTAMENT DE BARCELONA

La trobada amb Ada Colau omple l’Escola de Can Fabra

Política

Ple a vessar. Així s’ha presentat l’interior de l’Escola de Can Fabra, el qual aquest divendres ha acollit la trobada entre els veïns i veïnes de Sant Andreu de Palomar amb l’alcaldessa, Ada Colau. Un espai on els assistents han pogut cosir a preguntes a Colau, qui no s’ha arronsat davant de qualsevol interrogant. Al cap i a la fi, l’alcaldessa ha pogut explotar un dels seus punts forts: la dialèctica.

 

En què s’han centrat les peticions dels assistents, però? En l’exigència de nous equipaments municipals a Sant Andreu (principalment esportius), en la posada en marxa d’un pla per desenvolupar la zona compresa entre la Meridiana, la Ronda de Dalt, les vies i el carrer de Palomar; o bé en un compliment més rigorós de les ordenances de civisme.

De fet, en aquest darrer bloc i com no podia ser d’una altra manera, han tornat a sortir temes com la problemàtica recollida de deposicions d’animals o la circulació de bicicletes per les voreres. Qüestions que en opinió de Colau responen més aviat a “l’educació general” i ha recordat que “no podem posar un policia a cada cantonada”. Tot i això, el que sí que ha avançat l’alcaldessa és que per aquest estiu l’Ajuntament ja prepara una campanya mediàtica “més forta” en referència a determinats propietaris de gossos.

Si més no, els afers relacionats amb l’incivisme no només s’han quedat en la cosa tangible. Un dels ítems que més han destacat per la seva rellevància a Sant Andreu és el soroll. Tal com han denunciat diversos veïns, els concerts que es desenvolupen en espais culturals com la Fabra i Coats o la Nau Bostik resulten veritables inferns nocturns. A parer dels afectats, l’activitat que es duu a terme sobrepassa amb escreix els decibels permesos i mai acaben de complir els permisos municipals.

A més, els afectats han demanat posar en marxa solucions per no frenar tampoc l’activitat cultural. En aquest sentit, han deixat caure la possible insonorització d’aquestes instal·lacions per poder acollir espectacles musicals o festius, com des de fa anys s’obliga a fer a les sales musicals o teatrals. De fet, en el cas de Sant Andreu el conflicte es pot agreujar més en els propers mesos; tot just quan les obres de la Fabra i Coats acabin i entrin a viure els primers inquilins dels habitatges de fusta.

Alumnes de l'Escola Can Fabra demanen més zones verdes / AJUNTAMENT DE BARCELONA
Alumnes de l’Escola Can Fabra demanen més zones verdes / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Un altre punt que no ha pogut faltar a la trobada dels veïns amb l’alcaldessa és la demanda de més zones verdes. De fet, alumnes mateixes de l’Escola de Can Fabra han demanat a Colau que, un cop l’Institut Martí Pous abandoni els barracons, es destini la parcel·la que ocupen els mòduls a fer una zona verda pel centre d’educació primària (actualment el seu pati només està fet de ciment i sorra). Proposta a què s’ha sumat tota una sèrie d’idees més ‘green’, com ara reduir a un únic carril de circulació el carrer Gran entre Santa Coloma i Mossèn Clapés, per destinar l’espai a un carril bici que enllaci el del passeig amb el nucli urbà més dens, entre d’altres.

Fotografia | Trobada amb Ada Colau / AJUNTAMENT DE BARCELONA

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt