El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Rosa de Sant Jordi / ANNA - Flickr

Així serà la Diada de Sant Jordi a Sant Andreu

Cultura

Amb la primavera, torna la Diada de Sant Jordi a Sant Andreu. Una jornada carregada d’emocions i cultura que, enguany, tornarà a caure en dia laborable. Si més no, aquest fet no serà impediment perquè els veïns i veïnes es tornin a bolcar al carrer. Ans al contrari; per l’edició d’enguany s’espera fins i tot una major participació associativa.

 

En aquest sentit, des de la Biblioteca d’Ignasi Iglésias – Can Fabra, l’Ester Corbera assenyala que enguany els autors que hi haurà signant només a la plaça d’Orfila seran més que l’any passat. De 19 a 24 escriptors i il·lustradors; en torns rotatius de matí i tard (de fet, l’any passat en ser diumenge només va haver-hi torn matinal).

En paral·lel, cal destacar que la plaça d’Orfila s’ha quedat petita, motiu pel qual l’organització ha desplaçat tota una sèrie d’editorials a la banda del carrer del Segre. D’aquesta manera, mentre que davant de l’Ajuntament hi haurà la llibreria Dit i Fet, l’Abacus, el Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII) i l’AVV de Sant Andreu de Palomar; a la banda de l’Església hi haurà la resta d’editorials, com ara Llop Roig.

A més, si bé Corbera destaca que “l’any passat creiem que punxaríem per ser diumenge, després va resultar que va ser un èxit total“. Per aquest motiu, des de l’organització esperen poder repetir l’èxit de les anteriors edicions: “Al cap i a la fi, a la biblioteca no funcionem tant per xifres de vendes, sinó per la satisfacció que podem aportar als autors i veïns“: En aquest sentit, des de l’organització posen de relleu el fet que tots els qui signaran a la plaça d’Orfila tindran algun vincle amb el Districte de Sant Andreu.

D’altra banda, la referent de Cultura al Districte, Pepa Velasco, destaca que aquest 2018 “hi haurà moltes més activitats organitzades per les entitats”. En total, una cinquantena. A més, si bé considera que al llarg de tota la jornada hi haurà un gran ambient al carrer, espera que el gruix del públic s’apropi als tendals més aviat cap a la tarda.

Quines seran les activitats més destacades de la Diada de Sant Jordi a Sant Andreu? La VIII edició dels Lletraferits (activitat encarada als centres educatius), la lectura de textos literaris per part de l’Escola Eulàlia Bota i el Centre de Normalització Lingüística de Sant Andreu, la 3a edició del concurs ‘si l’encertes, l’endevines‘ que organitza L’Eix Comercial de Sant Andreu, el taller de poesia i el concert de l’Escola Municipal de Música a la tarima de la plaça d’Orifla (20 hores).

Fotografia | Anna – Flickr

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt