El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Les obres dificulten el transit pel carrer Sagrer, segons l'AV Sant Andreu Sud / DGM

Preocupació pel desviament de trànsit per Sant Andreu sud

Societat

“Tots estem preocupats pel medi ambient, però no es poden fer restriccions de trànsit sense implementar prèviament mesures de transport públic”. Així de contundent es mostra la portaveu de l’AV de Sant Andreu Sud, Cristina Galán, davant la posada en marxa de la pacificació del carrer Gran de Sant Andreu. A parer de l’entitat, el projecte només farà que desviar el trànsit per la seva zona.

 

Tal com argumenta Galan, abans d’iniciar-se les obres (previstes pel 2 de maig), s’haurien d’haver posat en marxa “mesures que impedeixin que tot aquest trànsit s’acumuli en determinats carrers, de manera que la qualitat de vida dels seus veïns empitjori“. En aquest sentit, des de l’organització veïnal creuen que els 5.000 cotxes que fan servir el carrer Gran (dada municipal), al final es veuran desplaçats des de Palomar cap al passeig de Torras i Bages – Segre – Virgili i el sector de la rambla de l’Onze de Setembre.

En la seva opinió, la mobilitat pel sud de Sant Andreu es veurà “greument perjudicada” i critiquen que avui en dia encara no disposen “d’un transport públic eficaç” en el seu nucli urbà. Per aquest motiu, l’entitat de Galán és una de les associacions fundadores de la Coordinadora de plataformes veïnals i ciutadanes preocupades per la situació de l’urbanisme i la mobilitat a Barcelona. De fet, en el moviment també hi participen altres entitats, com ara totes les diferents Plataformes d’Afectats per les Superilles de la ciutat o el Moviment Diagonal Mar, entre d’altres.

El seu objectiu? Convertir-se en un grup de pressió perquè els partits polítics municipals incorporin en els seus programes electorals les seves peticions, com ara revertir les superilles que hi ha en marxa, potenciar el bus elèctric i el metro per davant de la connexió dels tramvies o replantejar la implementació de carrils bici. De fet, el nou carril bici que hi ha en construcció al carrer del Segre és un altre dels cavalls de batalla de l’AV de Sant Andreu Sud. Al seu parer la construcció d’aquest ja ha començat a generar embussos.

A la dreta, la portaveu de l'AV de Sant Andreu Sud, Cristina Galan / DGM
A la dreta, la portaveu de l’AV de Sant Andreu Sud, Cristina Galan / DGM

Que n’opina al respecte l’entitat veïnal promotora de la pacificació del carrer Gran? Tal com ha explicat a L’Exprés de Sant Andreu el president de l’AVV de Sant Andreu de Palomar, Santi Serra, des de l’AV de Sant Andreu Sud “han cregut que seran l’abocador de tot el trànsit i no és veritat; està estudiat que els coxtes no passaran per allà“. A més, Serra afegeix que des de l’entitat sud “no tenen en compte que allà no veuran cap cotxe quan estigui l’estació de Sant Andreu Comtal feta, la qual comportarà els túnels de trànsit rodat a Barcelona per la Sagrera”. Per últim, a parer del president, “aquests 5.000 cotxes que fins ara travessaven per carrer Gran ara ni entraran, perquè s’evaporaran; ja es buscaran algun altre lloc per on anar més de pressa”.

Fotografia | Les obres dificulten el trànsit pel carrer Sagrer, segons l’AV Sant Andreu Sud / DGM

1 Comentari

  1. Aquestes manifestacions del Sr. Serra han sigut fetes de broma, oi? Quan diu que estaran fetes les obres que cita “els túnels de trànsit rodat a Barcelona per la Sagrera”?

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt