El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Shakira i Piqué estudien obrir un restaurant a Sant Andreu

Societat

Els diners que mou el futbol i la música aterren a Sant Andreu. O com a mínim, part d’ells. Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, la cantant Shakira i el futbolista del Barça, Gerard Piqué, s’han fixat en una casa senyorial del carrer Gran de Sant Andreu per instal·lar un restaurant i així diversificar les seves inversions econòmiques.

 

De fet, es tracta de la mateixa finca que el passat mes de febrer va ser okupada i posteriorment desallotjada. És a dir, la que hi ha situada en la cantonada del carrer Gran i el carrer de Sant Adrià. Tal com han informat fonts properes de la parella, la intenció és “apostar i aprofitar l’empenta econòmica que produirà la pacificació del carrer Gran“. De fet, la previsió és d’obrir el restaurant a principis del 2019, tan bon punt s’inauguri la plataforma única.

Coneixedors del nivell econòmic de veïns i veïnes, tot apunta que la parella mediàtica no obriran un espai gastronòmic encarat només a persones amb un gran poder adquisitiu. La idea, asseguren, és desenvolupar una cuina avantguardista que permeti oferir el cobert entre els 30 i els 45 euros. Una oferta que encara és minoritària a Sant Andreu, però que pot convertir-se en un reclam territorial.

En aquest sentit, l’avantguarda culinària es combinarà amb una atmosfera clàssica. La casa, coneguda històricament com a Can Millàs o com Ca l’Oli, és una edificació protegida amb nivell C pel seu valor patrimonial. Un factor que volen explotar com a valor afegit entre els fogons, ja que totes les instal·lacions respectaran les pintures i els detalls arquitectònics de l’època.

De fet, el Centre d’Estudis Ignasi Iglesias (CEII) celebra el futur ús de la casa senyorial, ja que servirà “per restaurar un habitatge que des de fa anys està tancat“. “Encara que sigui un projecte empresarial que té poc de comunitari, és una oportunitat per mantenir el patrimoni de Sant Andreu”, han declarat a aquest mitjà. Ara bé, per tal de no malmetre el sòl, “demanarem que posin tacs a totes les cadires“, han incidit.

Des de l’Ajuntament, la regidora de Sant Andreu, Laia Ortiz, ha matisat que des del Govern poca cosa tenen a dir, “tot i que intentarem convèncer als nous responsables de l’ús de la tecnologia LED“, així com oferir una carta “destinada a les persones vegetarianes“. Petició que el conseller cupaire, Ivan Altimira, considera que “fa curt” i ha exigit que també s’incorpori una opció vegana, tot i titllar el negoci de “gentrificador” i destinat només als “pijo-progres”.

Si més no, a la formació anticapitalista li ha agradat la idea de traslladar els aliments sobrants a la nevera solidària de l’Ateneu Harmonia. En aquest sentit, l’entitat ja ha començat a engegar cursets de reciclatge de taules i cadires i així poder absorbir el ‘boom’ de comensals que esperen un cop arribin els aliments al frigorífic.

Mentrestant, des del PDeCAT la consellera Anna Satorra ha tornat a denunciar que el projecte ja estava tancat des del mandat anterior i que “ara els comuns tracten de frenar novament l’economia barcelonina amb imposicions gastronòmiques com ve a ser la carta vegetariana”. Si més no, la formació ja ha reservat taula amb vuit noms diferents: CiU, CDC, PDeCAT, Junts per Catalunya, Junts per No Desaparèixer, la Llista del President i la Llista de la Compra. “No sabem com ens direm d’aquí a un mes, imaginat d’aquí a un any“, ha justificat Satorra.

Pel que fa a Ciutadans, el conseller Jordi Obón ha enviat una carta al jugador barcelonista on li demana posar la carta i el nom al local “en castellano, porque esto es España, coño”, tot i que ha confessat que potser la missiva no arriba a la bústia del defensa, perquè ha escrit “Tabarnia” enlloc d’“Espanya” en la direcció del sobre.

L’aposta gastronòmica de Gerard Piqué i Shakira no és una novetat pel que fa al món futbolístic. Altres jugadors com Leo Messi ja tenen en marxa altres restaurants en la capital catalana. Això sí, situats en les vies més glamuroses de la ciutat. Per aquest motiu, sorprèn la fixació del famós tàndem en la llar andreuenca. Una casa que si bé té els seus orígens en la intermediació comercial amb l’oli, ara pot tenir el seu futur lligat a la innovació gastronòmica.

PD: Gràcies a tots els lectors i a totes les persones mencionades per encaixar tan bé la broma del Dia dels Sants Innocents 😉

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt