El diari independent de Sant Andreu de Palomar

desallotjament mossos casa senyorial

Els Mossos desallotgen la casa senyorial okupada

Societat

Aquesta tarda a les 17 hores aproximadament, els Mossos d’Esquadra han irromput en la casa senyorial okupada, situada al número 212 del carrer Gran de Sant Andreu. L’entrada dels cossos policials ha sigut per sorpresa, a través de la persiana de l’edifici que dóna al carrer de Sant Adrià. Un cop dins, la policia ha desallotjat tota la casa sense ferir a cap persona.

 

Segons diverses fonts consultades per aquest mitjà de comunicació, el desallotjament no hauria sigut sota l’ordre judicial convencional. A diferència del desnonament produït al bloc del carrer de Portugal, en aquest cas la policia s’ha presentat amb un avís per robatori amb força. Sorprèn, però, l’operatiu que han establert pel que seria senzillament un ‘robatori’.

Durant més d’una hora, l’Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) dels Mossos d’Esquadra, ha encerclat la casa amb un fort operatiu, tallant el trànsit del carrer Gran i de Sant Adrià. Fins a 11 furgonetes s’han presentat en les immediacions de la finca. Més enllà de no deixar circular als cotxes, els veïns i veïnes també s’han vist obligats a donar tota la volta si volien baixar direcció a la biblioteca de Can Fabra. Altres s’han quedat a veure el que passava des de la plaça de la Pomera.

A través de les xarxes socials, col·lectius afins al moviment okupa també han fet una crida de suport per “solidaritzar-se” amb les persones desallotjades.

Tal com asseguren alguns veïns, la casa era propietat de dues germanes que en morir sense descendència, van deixar la finca a la seva cuidadora. Els nous inquilins, ara ja desallotjats, van fer oficial la seva okupació el passat dissabte, després d’estar al seu interior de forma silenciosa durant més de 48 hores per esquivar la llei. Des d’aquesta tarda, però, ja no podran tornar a accedir en la que consideraven “casa seva”.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt