El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els Mossos d'Esquadra han advertit als ocupants dels col·legis electorals que diumenge a les 6 hores hauran de marxar / MOSSOS D'ESQUADRA

Els Mossos fan acte de presència als col·legis electorals ocupats

Societat

Des de primera hora de la tarda de divendres, desenes de persones han ocupat els col·legis electorals del referèndum previst pel proper 1 d’octubre (i suspès pel Tribunal Constitucional). Si bé en la majoria de centres s’han programat diverses activitats lúdiques que s’allargaran tot el cap de setmana per tal de mantenir les instal·lacions obertes (i així evitar el precinte policial), cap a les 20 hores del vespre agents dels Mossos d’Esquadra, vestits d’uniforme i de paisà, s’han presentat en diferents locals del Districte.

 

Tal com han explicat a L’Exprés de Sant Andreu diversos testimonis, a l’Escola Ignasi Iglésias s’ha presentat una parella d’agents de la secreta i han interl·locutat amb la responsable de l’AMPA. Tal com hauria explicat aquesta als agents, l’única idea dels presents era la de celebrar al llarg de tot el cap de setmana diferents activitats lúdiques, com ara esports en família, tallers i manualitats, masterclass esportives o xocolatades desfetes.

Si més no, els agents l’han advertit que diumenge a les 6 hores del matí totes les persones que estiguin dormint al gimnàs hauran d’abandonar les instal·lacions. Una advertència que va en la línia del document intern dels Mossos, al qual ha tingut accés aquest mitjà de comunicació, i en el qual es descriuen les pautes d’actuació per donar compliment a les ordres donades pel TSJC.

Segons assenyala el comunicat confidencial, els agents hauran de vetllar per la no-celebració referèndum, tot i que tindran present “la contenció i la mediació, de cara a contribuir a facilitar el manteniment de la pau social i la convivència”. De fet, “l’ús de la força, davant conductes de desobediència passiva, no podrà anar més enllà de l’acompanyament de persones fins a l’exterior del centre”. Ara bé, l’última paraula en les formes d’actuar la tindrà la Sala Regional de Comandament.

En el document intern també s’assenyala que els agents s’han de presentar uniformats. Un fet que, en el cas de l’Ignasi Iglésias, no s’ha produït. En paral·lel, cal destacar que aquest centre escolar és l’únic on L’Exprés ha tingut constància que s’hagi presentat una dotació policial. Si més no, altres mitjans de comunicació nacionals ja han publicat que en altres col·legis electorals els cossos policials fins i tot han desallotjat als seus corresponents ocupants.

A Sant Andreu, però, l’únic que han fet és aixecar acta de les activitats. Tal com han explicat altres usuaris de les instal·lacions de l’Ateneu l’Harmonia o el CEIP Sant Pere Nolasc, a hores d’escriure aquest article els mossos encara no havien fet acte de presència. De fet, en comunicació telefònica amb el veí de Sant Andreu David Royo, la setantena de persones que estaven concentrades a les portes del Sant Pere Nolasc encara esperaven a les 20:30 hores les claus del centre, ja que la direcció s’hauria negat a entregar-les.

A més, cal destacar que en aquest centre l’AMPA no ha programat cap activitat, tot i que les persones mobilitzades esperen poder celebrar activitats fins a l’apertura del col·legi electoral. Tot i això, s’ha de posar de relleu que entre les persones que volen passar la nit al Sant Pere Nolasc no es troba cap membre de l’AMPA de l’escola. En canvi, on no està previst que es realitzin activitats o tancades nocturnes és a l’Harmonia, tal com ha assenyalat el representant de la Federació d’Entitats, Xavi Serrà.

FOTOGRAFIA | Els Mossos d’Esquadra han advertit als ocupants dels col·legis electorals que diumenge a les 6 hores hauran de marxar / MOSSOS D’ESQUADRA

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt