El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Neteja / Jos Ramn Amondarain

Sant Andreu pagarà 2,2 M€ a OHL per netejar edificis municipals

Economia

Tal com publica la Gaseta Municipal, l’Ajuntament de Barcelona ha contractat l’empresa OHL Servicios Ingesan, filial de la constructora espanyola, per netejar i efectuar la recollida selectiva dels edificis i locals municipals del Districte de Sant Andreu, com pot ser el de l’Ajuntament. El valor del contracte ascendeix a 2,2 milions d’euros.

 

La seva contractació s’emmarca en una modificació del contracte que es va aprovar en l’Acord de la Comissió de Presidència, Drets de Ciutadania, Participació i Seguretat i Prevenció, de 16 de novembre de 2016. Aleshores, però, es va excloure una empresa d’un altre Districte que finalment s’ha inclòs, i per tant, els lots s’han pogut adjudicar aquest mes de juny. En el cas de Sant Andreu, per 2.252.305,88 euros (IVA inclòs), a l’empresa OHL Servicios Ingesan, SL.

De fet, Sant Andreu serà l’únic Districte de Barcelona que contractarà aquesta empresa mitjançant concurs públic. Però, quina societat és OHL Servicios Ingesan? Tal com assenyala el seu mateix portal web, es tracta de la filial d’OHL Servicios (matriu del Grupo Villar Mir, propietari d’una de les quatre torres de l’skyline madrileny). L’any 2016, només la companyia especialitzada en serveis com la neteja va ingressar més de 140 milions d’euros només en adjudicacions públiques.

Els números de l’empresa dels darrers anys, però, no són els millors de la seva història. Si bé al mes de maig del 2014 el valor de les seves accions tocava sostre (per sobre dels 20 euros), tres anys més tard el valor accionarial ha caigut un 80%. De fet, l’Ibex35 va expulsar la companyia de la primera divisió de la borsa i en 2016 va acumular 425 milions en pèrdues. Resultats que, si més no, s’han d’interpretar amb una segona lectura: el seu historial jurídic.

La pèrdua de confiança dels inversors s’ha degut principalment als casos de corrupció que envolten a l’empresa. En el cas del seu propietari i exministre d’Hisenda d’Arias Navarro, Juan Miguel Villar Mir, l’any 2014 ja va ser imputat per la Fiscalia Anticorrupció per presumpte falsejament d’una concessió d’una obra pública d’un hospital a les Balears i recentment ha sigut imputat en l’‘Operació Lezo‘.

Fotografia | Jos Ramn Amondarain

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt