El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Marató passarà per Sant Andreu

Esports

De gairó, però demà els milers de corredors de la 39a Zurich Marató Barcelona passaran per Sant Andreu de Palomar. Més concretament, vindran i tornaran a marxar per l’avinguda Meridiana al llarg de la primera hora del matí. Per tant, tal com s’observa al mapa del recorregut, el gir que efectuaran els corredors en el quilòmetre 20 serà el situat més al nord de la ciutat al llarg de tota la prova esportiva.

 

En la baixada pel carrer de Concepció Arenal i la posterior pujada per la rambla de Fabra i Puig, s’espera que el cos d’atletes ja estigui suficientment estirat. Per tant, és pràcticament segur que els esportistes faran acte de presència durant una bona estona a la banda situada més al sud de Sant Andreu de Palomar. O en el que al recorregut respecta: uns dels punts més elevats de la marató (a 50 metres per sobre del nivell del mar).

El quilòmetre que coincideix amb Sant Andreu estarà caracteritzat per l’ampli avituallament que tindran els corredors a la seva disposició. Més enllà de les clàssiques aigües, els atletes disposaran a la meitat de la cursa de lavabos, begudes isotòniques, fruita, fruits secs, fisioterapeutes i servei sanitari individualitzat.

La cursa comptarà amb 20.000 participants, la meitat vinguts de l’estranger amb la intenció de fer marca personal o simplement per córrer la prova barcelonina com a afició i sumar així un dorsal més a la col·lecció personal. Els màxims favorits per pujar al més alt del podi seran l’etíop Sisay Jisa Mekonnen i els kenians Hillary Kipchumba i Peter Kiptoo Kiplaga. La presència femenina, però, serà minsa: només el 20% de les inscrites són dones.

Amb motiu de la cursa, el trànsit per la zona es veurà restringit. Per aquest motiu, les autoritats recomanen utilitzar el metro per desplaçar-se per Barcelona, ja que moltes vies restaran tallades a la circulació de busos, taxis i vehicles privats. La sortida està prevista des de la plaça d’Espanya a les 8:30 hores del matí de diumenge.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt