El diari independent de Sant Andreu de Palomar

singing-in-the-rain-pluja-festa-major-sant-andreu

Plourà per la Festa Major?

Societat

Aquests darrers dies els paraigües són el complement per antonomàsia. N’hi ha vermells, blancs, blaus… però sobretot, negres. El mateix color amb el que s’associarà el record d’aquest primer cap de setmana de Festa Major a Sant Andreu de Palomar. Tot i que el gruix d’activitats es concentra cap al segon ‘finde’ i pont de la Constitució, el tret de sortida festiu s’espera amb la pólvora mullada. Els pronòstics meteorològics no són gens esperançadors i moltes activitats s’hauran d’encomanar a Sant Andreu, creguin o no.

 

Tal com apunten les dades de l’Agència Espanyola de Meteorologia (AEMET) i les del Servei Meteorològic de Catalunya (Meteocat), divendres és el dia que menys perill corre. S’espera una jornada on el sol s’imposarà a tot el territori. Per tant, s’espera que totes les activitats a l’aire lliure es puguin celebrar amb absoluta normalitat i que els concerts comencin i acabin amb els horaris previstos.

Les males notícies cauran en forma de precipitacions durant la jornada de dissabte. Caldrà seguir amb atenció els mapes del temps, però la majoria de prediccions coincideixen en què les primeres gotes ja podrien començar a caure de matinada. Una pluja que seria continuada i que posarà en perill la festa al carrer que organitza L’Eix Comercial, les activitats als Jardinets de Can Fabra del cau AeiG Flor de Neu, la fira de productes artesans a la rambla o els diferents vermuts, xocolatades i espectacles a l’aire lliure que s’han programat al matí. En el moment d’escriure aquest article, la previsió anunciava pluges matinals amb un 55% de possibilitats.

A la tarda ja s’esperen els xàfecs en un 80%. Difícilment l’Esclat andreuenc podrà lluir-se a la plaça d’Orfila i després anar a fer el tast a la plaça del Mercadal. Els que pitjor parats poden sortir són els sis espais de concerts nocturns i a l’aire lliure situats a la plaça Orfila, Can Fabra, la plaça del Comerç, el carrer de les Monges i el carrer de Jorba. Només l’Ateneu Harmonia podria salvar-se del mal temps al disposar d’un espai interior. S’ha de tenir en compte que aquest primer cap de setmana encara no estarà muntat l’Envelat i que les instal·lacions elèctriques no es poden muntar ni engegar en condicions de pluja, però sempre quedarà la possibilitat de cantar sota la pluja com Gene Kelly l’any 1952.

Per últim, és previsible que les pluges persisteixin diumenge de forma intermitent i què les gralles i els gegants podrien no sortir a desfilar en cercavila. El pregó de l’actor andreuenc Pep Munné possiblement serà sota un paraigua, però, insistim, caldrà seguir l’evolució dels mapes meteorològics fins a la darrera hora.

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt