El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Els Reis Mags arriben a la plaça de l'Estació de Sant Andreu / DGM

La Comissió de Festes es desmarca de l’organització de la Cavalcada

Societat

La Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar ha decidit no participar en l’organització de la Cavalcada de Reis. Tal com han confirmat des de l’entitat, la decisió es va prendre entre finals d’octubre i principis de novembre, després de desavinences amb els responsables del Districte de Sant Andreu. De fet, serà la segona vegada en la història de l’entitat que decideixen no organitzar la nit més màgica de l’any: la primera vegada va ser als noranta com a protesta pel fet que l’Ajuntament decidís enderrocar d’amagat la masia de Can Nyau (la mateixa nit que el Barça aixecava la seva primera Copa d’Europa a Wembley).

 

Tal com exposa a L’Exprés de Sant Andreu la presidenta de la Comissió de Festes, Marta Parra, la problemàtica rau en discrepàncies tècniques, i no polítiques, amb l’Ajuntament: “No estàvem d’acord amb certes coses que s’han decidit”. Segons ha explicat, tradicionalment l’organització era per consens, “sempre ho decidíem entre tots“, però enguany “hi ha hagut coses que no se’ns van comunicar i que ens van molestar”.

Davant d’aquesta circumstància, i d’anys arrossegant “tot un cúmul de coses”, per aquest 2024 han decidit fer un pas al costat. “A veure què passa de cara a l’any vinent, esperem que [el gest] serveixi per solucionar-ho“, confessa Parra. En aquest sentit, insisteix que les polèmiques que ha generat la darrera Festa Major, com la suspensió del Correfoc d’adults o del castell de focs, “no tenen relació; són dues festes completament diferents”, posa de relleu.

Malgrat tot, la presidenta de la comissió sí que considera necessari emfatitzar la necessitat d’incrementar la subvenció que destina l’Ajuntament a l’entitat, la qual no s’actualitza des de fa 20 anys. La raó: aquests diners que no només es destinen per organitzar la Cavalcada, sinó també la Festa Major i els actes de Carnaval. “La manca de pressupost no influeix tant a la Cavalcada com a la Festa Major, però al final tot ha pujat molt de preu i també repercuteix“, emfatitza.

Encara que la Comissió de Festes de Sant Andreu no ha participat en l’organització del seguici que se celebrarà aquest divendres (enguany ha quedat en mans del Districte i de la Comissió de Festes de la Sagrera), els seus membres sí que hi seran presents en l’esdeveniment. “Participarem aportant les carrosses que tenim en propietat, el servei d’ordre i l’utillatge dels patges i els reis”, detalla el membre de la comissió andreuenca, Ignasi Lluís Prats. “Hem assistit a totes les reunions, hem dit la nostra sobre el que s’havia de fer, però el Districte va optar per una altra línia i ens vam desmarcar”, sintetitza.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt