El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Només tres vehicles de la Cavalcada llençaran caramels

Societat

A menys de 48 hores perquè comenci la nit més màgica de l’any, ja han començat a transcendir els primers detalls de l’arribada de Ses Majestats d’Orient a Sant Andreu i la Sagrera. Un seguici que enguany recuperarà el recorregut pel carrer de Palomar després de la finalització de les obres de pacificació del carrer Gran i que, a més, s’allargarà fins al carrer de Garcilaso perquè les famílies de la Sagrera no s’hagin de conformar amb només 400 metres de cavalcada pel seu barri. En tot cas, però, el debat públic segurament quedarà servit per un aspecte clau de cada 5 de gener: el repartiment dels caramels.

 

Tal com ha confirmat a L’Exprés de Sant Andreu la Comissió de Festes de la Sagrera, des de l’Ajuntament s’ha donat la instrucció que els caramels només es llencin des de tres vehicles. Segons explica el president de la comissió, Agustí Camps, els responsables del consistori han justificat la mesura al·legant “raons de seguretat“. Per tant, ni els reis, ni els patges, ni les entitats faran pluja de dolços.

Qui llençarà els caramels, aleshores? El darrer vehicle que acompanyarà a cada rei. És a dir, si bé Melcior, Gaspar i Baltasar comptaran amb la seva carrossa pròpia, un cos de ball en el seu honor i un total de quatre/cinc vehicles tematitzats al seu darrere, només l’últim d’aquests llençarà caramels. En total, s’espera que es reparteixin 1.800 quilos de caramels sense sucre i sense gluten al llarg de tot el recorregut (600 kg per vehicle).

Com és tradició, els Reis d’Orient arribaran en un tren màgic a l’antiga estació de Sant Andreu, on el públic comptarà amb animació des de les 17.15 hores. Posteriorment, Ses Majestats es desplaçaran a peu fins a la plaça d’Orfila, on els esperaran les autoritats per entregar-los els obsequis de benvinguda (el pa, la sal i la clau que obres totes les portes de Sant Andreu) i, tot seguit, s’encotxaran a les carrosses en un seguici on restaran acompanyats de prop d’una dotzena d’entitats locals.

A diferència dels darrers anys, enguany la cavalcada sí que s’allargarà fins al carrer de Palomar i resseguirà gairebé tot el carrer Gran de Sant Andreu. A més, per tal que els veïns de la Sagrera no s’hagin de concentrar en els mateixos 400 metres de cada any i puguin esponjar-se, les carrosses circularan fins al carrer de Garcilaso per, posteriorment, entrar a la plaça Massadas a través del carrer del Coll. Un cop arribats a l’emblemàtica plaça porticada, Ses Majestats es tornaran a dirigir al públic i, després de celebrar un espectacle pirotècnic, màgicament desapareixeran per començar a entregar els regals.

Si bé moltes famílies han demanat la fi de la sequera en les seves cartes als Reis Mags, sembla que les primeres gotes podrien arribar tot just durant la Cavalcada. En aquest sentit, Camps assenyala que la previsió meteorològica és que “no hi hagi cap gran tempesta, per la qual cosa segur que intentarem salvar la Cavalcada com puguem”, avança. Ara bé, en cas que la pluja sigui molt més important del que s’espera, asseguren que faran tot el possible per celebrar el seguici sempre que la seguretat estigui garantida: “Protegirem les carrosses i els equips, però tots saben que hi ha temes tècnics delicats, com les llums o els equips de so, que ens poden fer patir“, adverteix.

La Cavalcada de Sant Andreu i la Sagrera d’aquest 2024 només estarà organitzada per la Comissió de Festes de la Sagrera, el Districte de Sant Andreu i l’Ajuntament de Barcelona. Per la seva banda, la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar ha decidit desmarcar-se de l’organització per desavinences amb l’Ajuntament, encara que sí que donarà suport en la celebració i cedirà per a la Cavalcada el material de la nit de Reis que té en propietat.

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt