El diari independent de Sant Andreu de Palomar

teatre-entrevista-al-president-david-garcia-mateu-editada

Política i periodisme cara a cara al Teatre Sant Pacià

Cultura

Dues de les figures més influents del país s’enfronten en un tens cara a cara. El camp de batalla, un plató de televisió. La reconeguda periodista Silvia Utgés té per davant el repte més important de la seva carrera professional: una entrevista en directe amb el president del Govern, presumptament implicat en un delicte sexual que engloba menors. Interposant-se entre els dos personatges, l’astut secretari de Premsa del president intervindrà per garantir que l’entrevistadora acabi per dubtar fins i tot d’ella mateixa. Marta Tolrà, Roger Quevedo i Jordi Roca, sota la direcció de  Pau Maduell, pugen ‘Desclassificats’ a l’escenari del Teatre Sant Pacià en un moment que el propi director ha qualificat com a “ideal per fer-ne una reposició”. El muntatge de l’obra que va consagrar el dramaturg català Pere Riera es podrà veure durant els caps de setmana del 19 al 20 i el del 26 al 27 de novembre.

 

Aquest thriller psicològic ens situa davant una societat de la informació desbordada per la impossibilitat de delimitar les fronteres entre la política i el periodisme. Dos camps de poder contagiats pel mateix mal endèmic: la mentida. Tal com explica Maduell, “el moment polític que vivim des d’aquests últims anys converteix l’obra en molt actual” ja que, segons apunta el director, el muntatge permet veure “una perspectiva molt real de la percepció que tenim els ciutadans de la política actualment i alhora permet a l’espectador fer una anàlisi sobre el paper dels mitjans i la posició de la societat davant aquests”.

L’austeritat de l’escenari deixa els tres protagonistes nus davant el text. Ens situem a la sala d’espera d’un despatx d’un president de govern on hi ha preparada “una petita sorpresa” en la forma en com s’han intentat incorporar les noves tecnologies al muntatge, ja que en aquesta ficció la imminent entrevista serà enregistrada per les càmeres, tal com avança el director. Durant 80 minuts, els girs de guió copsen tota l’atenció dels espectadors i plantegen dilemes morals a través d’aquests tres individus representatius de la societat.

teatre-entrevista-al-president-david-garcia-mateu-editada2

El personatge de la Silvia Utgés, interpretat per Marta Torlà, posa sobre l’escenari la dificultat de separar el món professional del personal. Tal com ha apuntat Maduell, és un personatge “complicat, d’una gran exigència, ja que està pràcticament tota l’obra sobre l’escenari, un repte que l’actriu ha sabut resoldre perfectament”. Els dos protagonistes masculins també ostenten una àmplia experiència en el món del teatre. Concretament, el director destaca el paper del secretari de premsa que remet al seu homònim a la sèrie ‘House of Cards’, “ un personatge que està constantment conspirant per utilitzar totes les eines i jugar al seu favor”. Així mateix, tal com apunta Maduell, el personatge del president encarna un polític “molt sòlid que sap estar davant els mitjans, però fora de càmera deixa anar tot el seu caràcter”.

Periodista especialitzada en les Humanitats i coordinadora de les seccions de Cultura i Opinió. En l'actualitat també exerceix com a periodista a El Periódico de Catalunya. Anteriorment ha treballat en mitjans com l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i el Canal150 de Santa Coloma de Gramanet.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt