El diari independent de Sant Andreu de Palomar

elvira-juncosa-bec

‘Per una Festa Major lliure d’agressions sexistes’

Opinió

Quan els darrers dies de novembre s’apropen, Sant Andreu de Palomar es vesteix de festa major. Durant més de deu dies, els carrers i places de Sant Andreu es converteixen en espais de concerts, dinars i sopars populars, actuacions teatrals, jocs infantils, itineraris culturals… Any rere any el programa d’activitats es fa més gran en una mostra evident de la vitalitat del teixit associatiu andreuenc i de la voluntat de veïns i veïnes de fer dels carrers espais de gaudi, trobada i reforç dels lligams comunitaris.

 

Sempre que parlem de festes majors cal posar damunt la taula la necessitat de trobar l’equilibri entre l’oci i el respecte al descans de veïns i veïnes. Des del govern del Districte treballem per garantir unes festes majors on les activitats que es duguin a terme permetin aconseguir aquest equilibri. Els controls horaris de finalització de les activitats, les limitacions acústiques de les actuacions musicals, les inspeccions a les atraccions firals, el reforç dels equips de neteja o la vigilància dels cossos de seguretat, ajuden a que les festes de Sant Andreu siguin sovint tranquil·les i no destorbin més enllà del que cap esperar en una festa major la vida d’un veïnat que hi participa de manera massiva. A banda de la feina que es duu a terme des de la vessant institucional, cal reconèixer i posar en valor l’esforç que es fa tant des de la Comissió de Festes com des de les entitats que organitzen activitats per garantir una bona convivència durant els dies de festa.

Tanmateix, hi ha hagut un àmbit que fins ara no s’havia treballat de manera específica i que entenem prioritari: la lluita contra els atacs sexistes en el marc de la festa major. Els episodis de violència sexual tenen lloc sovint en entorns d’oci el que ens obliga a posar en marxa tot allò que sigui possible per lluitar contra aquesta xacra i fer de la festa major un espai lliure d’assetjament i actituds masclistes. És per això, que en col·laboració amb la Comissió de Festes, impulsem la campanya “Sant Andreu de Palomar lliure d’agressions sexistes”. Edició de cartells i xapes amb el lema de la campanya i formacions específiques a les persones que estaran a les barres i els escenaris de concerts sobre com actuar davant una agressió sexual i com ajudar a qui l’ha patit són algunes de les accions que hem engegat enguany. Un missatge, el de rebuig a les violències masclistes, que volem fer extensiu també al conjunt de veïns i veïnes. Perquè és responsabilitat de tots i totes visibilitzar i rebutjar les actuacions sexistes i tota agressió, sigui verbal o física, per motiu de gènere, identitat o orientació sexual.

Bona festa major de Sant Andreu de Palomar!

1 Comentari

  1. PODEMOS tiene su raiz en el peronismo. iñigo Erejón se ha manifestado peronista. Y varios de los líderes de PODEMOS fueron de la mano del chavismo y del peronismo.

    El peronismo, creado por el general Juan Domingo Perón, es una mezcla de ideas de la derecha (patriotismo) y de izquierdas (socialismo o comunista). Suena extraño para muchos de los que componen sus cuadros, pero es así.

    La izquierda ha sido internacionalista siempre, pero PODEMOS es nacionalista española, más exactamente patriota español. Confluyen en él los extremos.

    Para mi, PODEMOS es fascismo de izquierdas. Idea que han defendido por poner dos ejemplos el PCE o Jorge Jorge Verstrynge, profesor de Iglesias precisamente originario del fascismo de izquierdas en su juventud.

    Dos enlaces:
    Podemos, ¿fascismo cool?
    http://www.elmanifiesto.com/articulos.asp?idarticulo=4939

    Comparación del discurso de la Falange Auténtica (de izquierdas y antifranquista) y PODEMOS

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Opinió

‘Com una baula’

Com una baula s’encadenen els pensaments i saltes de l’un a l’altre
Vés a dalt