El diari independent de Sant Andreu de Palomar

satan-boticcelli

‘Els Pastorets’ fan del Casal Catòlic el seu portal de Betlem

Cultura

Com cada any, torrons, tiós i pessebres tornen a omplir les cases per Nadal. Però sens dubte, per les famílies andreuenques, una de les tradicions més instaurades per celebrar aquestes setmanes festives és la representació teatral de ‘Els Pastorets’. Aquest any, el Casal Catòlic de Sant Andreu del Palomar serà l’única entitat que pujarà el muntatge als escenaris del poble i ho farà amb sis representacions del 25 al 28 de desembre i durant el 3 i el 4 de gener.

 

Aquesta no serà una posada en escena més, sinó que servirà per commemorar el centenari de la mítica obra de Josep Maria Folch i Torres, ‘Els pastorets o l’adveniment de l’Infant Jesús’, que ja s’ha convertit en l’espectacle nadalenc de Catalunya per excel·lència representat tant per professionals del teatre com per grups amateurs.

Tot i que el Casal no disposa d’un grup propi de teatre, els membres de les seccions de l’entitat s’encarregaran de donar vida als personatges de l’obra, entre els quals, els dos pastors protagonistes: Lluquet, l’astut, i Rovelló, el poruc.

Els dos infants, que sobtadament són traslladats d’una masia a la ciutat de Betlem, aporten el toc humorístic i costumista del text que finalment el consagraria com la versió més popular de les existents. Amb l’ajuda de Sant Miquel, els pastors impedeixen que el dimoni i els seus sequaços arremetin contra Jesús, que tot just acaba de néixer.

No obstant, tot i que l’obra de Folch i Torres data de fa 100 anys, el Casal Catòlic va començar a representar-la ara fa quatre dècades, ja que fins el 1965, l’entitat representava ‘L’estel de Natzaret’, el drama líric de Ramon Pàmies.

Mentre el Casal Catòlic ha optat per continuar amb la tradició nadalenca, aquest any el teatre de Sant Pacià ha volgut innovar amb ‘El Polar Express’, una obra basada en la pel·lícula homònima de Robert Zemeckis.

pastorets

Periodista especialitzada en les Humanitats i coordinadora de les seccions de Cultura i Opinió. En l'actualitat també exerceix com a periodista a El Periódico de Catalunya. Anteriorment ha treballat en mitjans com l'Agència Catalana de Notícies (ACN) i el Canal150 de Santa Coloma de Gramanet.

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt