El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Manifest fundacional de L’Exprés: neix, creix, construeix

L'Exprés de Sant Andreu

Volem fiscalitzar, informar, reflexionar i crear comunitat. Volem que aquests siguin els quatre pilars sobre els quals s’arreli L’Exprés de Sant Andreu. Tenim molt clars els nostres orígens. L’experiència professional que arrosseguem està íntimament vinculada al periodisme de proximitat i és ara quan volem emprendre un nou camí.

 

Iniciar una nova etapa en el marc comunicatiu de Sant Andreu. Donar l’empenta digital als debats que emanen i afecten les bases socials de la població.

Naixem per enfortir el teixit social i comunitari. Per esdevenir l’altaveu dels reclams veïnals de Sant Andreu de Palomar i la plataforma des d’on alçar debats constructius.

Volem utilitzar la informació no només per tenir un impacte sobre el lector, sinó per donar les eines necessàries per replantejar relats i ideals hegemònics. Pretenem oferir noves perspectives, apostar per la cultura i l’activisme social. Tot acte humà té connotacions polítiques, socials i culturals i aquestes també les volem explicar.

Alhora, volem practicar el periodisme des de la independència política, econòmica i comercial. Assumir el paper de quart poder. Molestar. Sense por i amb convicció. Exercir i defensar el dret ciutadà a la informació de qualitat. Dignificar i professionalitzar el periodisme local i de proximitat. Allunyar-nos de les notes de premsa oficials i donar un nou punt de vista a l’actualitat de Sant Andreu. Anar més enllà del que marquen els poders. Trencar silencis.

Volem escoltar el carrer i les entitats. Comptar amb els veïns i veïnes. I volem que ells també se sentin protagonistes. Posar tots els punts de vista sobre la taula. Però sobretot incidir en aquelles persones que menys veu tenen. Enfocar aquelles històries que dia rere dia contribueixen a la millora de la nostra comunitat . És el moment d’explicar el passat, el present i el futur des d’una nova perspectiva.

Volem ser el teu diari independent de Sant Andreu de Palomar.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de L'Exprés de Sant Andreu

Vés a dalt