El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Local de l'AVV de Sant Andreu de Palomar / DGM

El lloguer ofega els comptes de l’AVV de Sant Andreu de Palomar

Societat

Endeutats i sense perspectiva de canvi. L’Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar acumula un deute amb la propietat de l’edifici on tenen la seu que ja supera els 6.000 euros. Tal com explica el seu president, Miquel Ruiz, el maldecap econòmic va començar tot just quan la propietat va decidir apujar el lloguer en poc marge de temps uns 550 euros: de pagar 350 euros a demanar-ne 900 per una finca de l’any 1860, pendent d’expropiació per enderrocar-la i amb problemes estructurals per tot arreu.

 

“Tot just avui he contactat a la companyia del gas per donar de baixa el servei”, explica Ruiz a aquest mitjà de comunicació, després que no vegin viable substituir la caldera. Una circumstància que no fa més que agreujar els problemes de confort que acumula l’edifici: finestres antigues que no tanquen bé, parets mal aïllades i la humitat pròpia d’un espai a peu de carrer.

“Anys enrere l’associació va assumir una reforma a canvi d’una rebaixa del lloguer: vam passar de pagar 500 a 350 euros; però la darrera reforma per reparar les goteres ens van dir que la farien ells i això va suposar que ens eliminessin la rebaixa al lloguer i que, a més, ens passessin a cobrar fins a 900 euros al mes“, relata el representant veïnal. Una xifra inassumible per a l’entitat, que ja amb les despesses diàries ha hagut de fer mans i mànigues per seguir endavant.

“Vam decidir que no pagaríem aquest increment i que continuaríem pagant el que pagàvem fins aleshores, per la qual cosa cada mes acumulem més deute que ja veurem com es resol el dia de l’expropiació”, afegeix. En aquest sentit, des de l’entitat asseguren que van comunicar la decisió a la propietat des del primer dia i que no els van posar gaires problemes: “Ells saben també que aquest espai no està en condicions per llogar-ho a ningú altre, aquí tal com està tot plegat no es pot viure“.

Davant d’aquesta circumstància, l’AVV de Sant Andreu de Palomar ha demanat a l’Ajuntament de Barcelona si els pot cedir algun local de titularitat municipal. “Tenim moltes ganes de marxar d’aquí”, rebla Ruiz. Tal com apunta, el nou espai hauria de comptar amb unes dimensions similars a l’actual local: “Un parell de sales grans on fer els cursets, un espai de secretària i un dos despatxos on poder fer la revista De Cap a Peus i les reunions”.

En aquesta línia, des de l’entitat són conscients que el traspàs de l’estació a mans municipals els pot facilitar la mudança, però també saben que hi ha cua d’entitats que han demanat poder fer servir l’edifici històric. “Encara no podem dir que nosaltres hi volem anar allà perquè no l’hem vist per dins i no sabem com el podem distribuir”, matisa.

Ara bé, si l’edifici els encaixa, el president de l’AVV assegura que demanaran poder allotjar-s’hi. Un trasllat, però, que pot ser compartit amb alguna entitat, com ara la colla de geganters. “Si hem de cedir un espai per exhibir els gegants, ens semblaria bé d’entrada, però haver de compartir tot l’edifici per fer activitats simultànies ja ho veig més complicat”, sintetitza.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt