El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Un programa busca guiar i ajudar als infants al voltant de la soledat

Societat

Els alumnes de sisè de l’Escola Turó Blau han sigut els protagonistes d’una prova pilot inèdita. Emmarcat en l’objectiu de visibilitzar la soledat entre els infants, el programa municipal ‘T’acompanyo? No estàs sol/sola’ els ha permès compartir experiències amb els usuaris del Casal de Gent Gran Bascònia. Segons les dades de l’Ajuntament de Barcelona, gairebé el 40% dels infants entre 8 i 12 anys s’han sentit sols alguna vegada, sobretot després de la pandèmia.

 

El projecte, que busca detectar i evitar aquests sentiments, compta amb tota una sèrie d’eines perquè els infants puguin identificar, conèixer i reconèixer aquesta soledat no desitjada. “La idea és compartir vivències i sensacions i també com ens agradaria que ens ajudin i acompanyin”, ha explicat a El Periódico la tècnica del Departament de Promoció de la Infància de l’Ajuntament de Barcelona, Glòria Martínez.

En aquest sentit, jornades com la del Casal Bascònia són clau per afavorir l’intercanvi de punts de vista intergeneracionals. En el cas dels alumnes del Turó Blau, aquests han pogut compartir en parella prop de 30 minuts amb els usuaris del casal. Uns diàlegs que han girat al voltant de les experiències de la vida i com actuen quan detecten que se senten sols. Tot plegat, en una experiència on l’aprenentatge i l’humor han guiat la totalitat de les converses.

Les històries que han intercanviat infants i persones grans prendran forma el proper 21 de maig en un espectacle teatral al SAT!. Seran els alumnes els qui elaborin una sèrie de contes que, posteriorment seran adaptats al llenguatge dramàtic perquè tota la comunitat educativa pugui gaudir de l’experiència.

La proposta d’acció educativa ha estat dissenyada per Viu el teatre, l’Associació Contra el Càncer a Barcelona, Mercats de Barcelona i el Departament de Promoció de la Infància, de la mà del Consell d’Innovació Pedagògica i la Universitat Ramon Llull-Blanquerna.

Fotografia| Usuaris del Casal Bascònia i alumnes de l’Escola Turó Blau, a l’activitat // Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt