El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El veïnat de Pons i Gallarza denuncia els incompliments de Lucía Martín

Societat

El veïnat de les cases del carrer de Pons i Gallarza ha emès un comunicat on denuncia els incompliments de l’equip de Govern de l’Ajuntament de Barcelona en relació amb les promeses que els van fer fa més de dos anys. En concret, va ser el 6 de juny de 2020 quan la regidora d’Habitatge i de Sant Andreu, Lucía Martín, anunciava la compra de les vuit cases d’aquesta comunitat d’habitatges, amb l’objectiu d’oferir als seus inquilins un nou i pioner contracte de masoveria urbana.

 

Dos anys després de la roda de premsa i gairebé quatre anys després que aquest veïnat es comencés a veure afectat per un procés d’especulació i expulsió que van aconseguir aturar, encara no hi ha cap acord amb l’Ajuntament. Segons critiquen, el Govern municipal “es va posar una medalla a costa nostra” després d’haver-se aturat el procés especulatiu i d’oferir-los una masoveria urbana, però avui dia, exposen, encara no tenen res signat.

“Al llarg d’aquests dos anys l’Ajuntament ha dut a terme les obres de caràcter comunitari”, expliquen. Si més no, les darreres converses per tancar els contractes de masoveria amb l’IMHAB (Institut Municipal de l’Habitatge i Rehabilitació de Barcelona) no han anat com esperaven. Tal com revelen, els van presentar “un document que estava molt lluny de tot el que ja havíem parlat amb l’Ajuntament”. “La proposta de l’IMHAB no té res a veure amb la masoveria urbana, sinó que es tracta més aviat d’un contracte de lloguer ordinari amb carència“.

Lucía Martín, en la roda de premsa del 6 de juny de 2020 // AJUNTAMENT DE BCN

En opinió del veïnat afectat, la masoveria urbana és “un acord en el qual el masover/a s’encarrega de cuidar i mantenir l’habitatge fent totes aquelles intervencions, reparacions i modificacions que li siguin necessàries a canvi de seguir vivint allà de forma estable”. Una lectura, però, que dista de la proposta de l’administració local. Segons interpreten, el consistori el que ha fet és “en “ajustar-se a una llei d’arrendaments urbans que no vetlla pel dret a un habitatge digne per a tothom”, en comptes de ser “exemplar” amb la iniciativa que els convertia en masovers.

“Dos anys després del gran anunci, no només no tenim els contractes de masoveria, sinó que ens posen sobre la taula una proposta que ni tan sols està a l’alçada del seu propi discurs“, conclouen.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt