El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Satànica tornarà a cremar Sant Andreu pels Tres Tombs Infernals

Cultura

Després de la suspensió de la representació l’any 2021 per la pandèmia i la pròrroga que van haver de fer aquest darrer gener pels múltiples casos de Covid-19 entre les seves files, aquest dissabte 26 de març Satanàs tornarà a ordenar als seus deixebles la crema de Sant Andreu de Palomar. El motiu: la tornada dels Tres Tombs Infernals a la plaça de Can Fabra (20.30 hores). Una 29 edició en la qual el fil conductor restarà sota secret de sumari fins l’inici de la funció, però on no faltarà “el teatre, la llum, la música i la pirotècnia”, avança el president de La Satànica, Ivan Garriga.

 

“Enguany no hem volgut que se sàpiga gaire cosa sobre com anirà l’espectacle, perquè volem començar amb un gran impacte visual“, promet. Segons exposa, l’escenografia serà diferent de la que La Satànica ha acostumat al públic en els darrers anys, però sense faltar al relat tradicional en què Sant Antoni (Oriol Riera) acaba amb Satanàs (Ferran Fleta) amb l’ajuda de l’àngel Sant Miquel (Míriam Nassim). Això no obstant, el personatge que sí que repetirà respecte a la darrera edició serà el bufó (Sergio Diéguez), en una trama que promet tornar carregada de crítiques irreverents al panorama social i polític actual.

Ara bé, el que segurament Sant Antoni aquest any tampoc podrà evitar és que les criatures de l’Infern tornin a cremar Sant Andreu. Uns tres tombs de foc i pirotècnica a càrrec de La Satànica que es desenvoluparan enmig de la plaça de Can Fabra (pels adults) i al costat de la font (pels infants). Posteriorment, un cop les guspires s’hagin apagat i Sant Antoni hagi aconseguit retornar la pau als entorns de la plaça, el foc es traslladarà a la barra de l’organització, on tothom que vulgui podrà sopar una tassa de brou acompanyada d’una torrada amb tomàquet i botifarra, com marca la tradició.

Els darrers Tres Tombs Infernals es van celebrar l’any 2020 // DGM

“Tenim moltes ganes de celebrar-los, la gent està molt motivada“, confessa Garriga. Segons admet, “als assajos els actors ja han demostrat que tenen moltíssimes ganes de recuperar els Tres Tombs Infernals després de l’aturada de 2021 per la pandèmia i d’haver-los de reemplaçar enguany”. Una empenta que, esperen, els faci il·luminar encara més tot Can Fabra.

Fotografia | Satanàs i Sant Antoni, en la darrera edició // DGM

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt