El diari independent de Sant Andreu de Palomar

La Filmoteca recepciona gravacions del Sant Andreu dels anys trenta

Cultura

El Fons d’Antoni París i Grau ha donat set bobines de pel·lícules familiars (format 35 mm) a la Filmoteca Nacional de Catalunya. Un material cinematogràfic inèdit sobre el passat del Sant Andreu de Palomar, ja que hi ha enregistrat des d’una cursa ciclista infantil al recentment inaugurat passeig de Torras i Bages, fins a una celebració familiar a la sortida de l’església de Sant Andreu de Palomar (on es pot veure com era l’antiga plaça d’Orfila i les cases que hi havia a l’actual carrer del Segre).

 

La donació l’ha efectuat el nét d’Antoni París i Grau, Miquel París Giraut, amb la col·laboració del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias (CEII). Segons ha exposat l’entitat, és possible que el material fos gravat per l’andreuenc i cineasta professional, Albert Nicolau González (popularment conegut com a Albert Gasset), sota l’encàrrec d’Antoni París. El seu objectiu: mantenir immortalitzades les diades més rellevants de la seva família. De fet, a les gravacions no només hi ha enregistrades la cursa ciclista per Torras i Bages o la celebració a la plaça d’Orfila, sinó que també hi apareix reproduït un bateig, un viatge a Mallorca i un partit de tenis. Totes, datades entre 1930 i 1945.

Les pel·lícules han estat digitalitzades pel Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya // CEII

Tal com ha avançat el CEII, els veïns que s’inscriguin via mail (ceii.santandreu@gmail.com) podran veure projectades una selecció de les bobines a l’Auditori de la Biblioteca Ignasi Iglésias – Can Fabra el dissabte 19 de març a les 12 hores. Un acte moderat per l’historiador Pau Vinyes i on participarà en taula rodona la mateixa restauradora del Centre de Conservació i Restauració de la Filmoteca de Catalunya, Iolanda Ribas Velázquez, el fotògraf i membre del Centre d’Estudis Ignasi Iglésias, Xavier de la Cruz i Sala, i el nét d’Antoni París i Grau, Miquel París i Giraut. A més, la jornada estarà acompanyada per la música al piano de Luis Manuel Carmona Barrio.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt