El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Clatellada a Colau per endollar la parella de la regidora Lucía Martín

Política

El Comitè d’Ètica de l’Ajuntament de Barcelona considera que el nomenament a dit de la parella de la regidora de Sant Andreu, Lucía Martín, ha provocat “un dany al prestigi i a la imatge pública de la institució”. Tal com recull l’expedient, la parella de la regidora, Alicia Ramos Jordán, va ser nomenada el passat 14 de setembre de 2020 com a assessora de la mateixa tinència d’alcaldia on Lucía Martín també exerceix com a regidora d’Habitatge. Un càrrec de confiança amb plena dedicació i sou complet (56.714 euros).

 

L’expedient ha sortit a la llum després que arribés a mans del grup municipal de Ciutadans, formació que cinc dies més tard que el nomenament sortís a la Gaseta Municipal va denunciar els fets al Comitè d’Ètica. Ja a dia d’avui, el partit taronja també ha denunciat que si bé l’expedient es va tancar el passat 8 de març, no ha sigut fins aquest dilluns que han pogut tenir-hi accés.

Segons el document al qual ha tingut accés L’Exprés de Sant Andreu, el Comitè d’Ètica considera que el nomenament a dit de la parella de Lucía Martín són fets verídics i assenyala que es pot haver incorregut en un conflicte d’interès, “quelcom reprovable”. De fet, incideix en el fet que el nomenament de Ramos es va fer sense presentar cap document ni raó per accedir al càrrec.

Mentre que, per una banda, el Comitè dona una clatellada a l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, per la seva responsabilitat executiva en els nomenaments, per l’altra admet que Colau quedaria fora d’una possible reprovació pel fet de no tenir llaços familiars ni sentimentals amb l’assessora. Tot i així, considera que el nomenament a dit ha suposat “una imatge reputacional negativa de la institució pública a la qual elles pertanyen i que, per endemés, qualsevol càrrec està obligat a impedir“.

Segons va denunciar Ciutadans al Comitè d’Ètica, el Govern Colau ha “institucionalitzat” la pràctica de “nomenar persones amb relacions familiars o d’afectivitat com a personal eventual de confiança” [càrrecs d’assessors]. Una pràctica de nepotisme que, en aquest cas, va beneficiar la parella de la regidora Lucía Martín.

Cal posar de relleu que aquesta no ha sigut la primera vegada que la companya de la regidora de Sant Andreu ha exercit com a assessora del partit en un organisme públic. De fet, el salt que va fer a la plaça de Sant Jaume va arribar després de passar per un càrrec eventual al departament d’Ecologia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, on percebia un salari de 52.075,80 euros (4.000 euros menys dels que va passar a percebre a l’Ajuntament).

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

2 Comentaris

  1. La Colau ,esta zumbadisima. Com no li parem els peus ,aviat estem arreglats.Com es pot ser tan inutil un politic ,que el seu deure es esta al servei del ciutada .No en contra de la ciudadania ,fentalsi la vida imposible. Ja prou fotem fora aqueste corrupta i presunta asesina de motoristas

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt