El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Entitats propulsores del ‘porta a porta’ reclamen millores de cara a l’estiu

Societat

Un mes després que el servei de recollida d’escombraries ‘porta a porta’ es posés en marxa en un primer sector de Sant Andreu de Palomar, les entitats propulsores del nou model han emès un comunicat on demanen “millorar urgentment” alguns problemes “concrets”. Tot un decàleg de propostes que busquen mitigar les molèsties que es poden accentuar durant l’estiu i que se centren en una millor gestió de la recollida.

Banner Ajuntament 300x250
 

D’entrada, tant la FAVB com l’AVV de Sant Andreu de Palomar, entre altres associacions, demanen incrementar la recollida de l’orgànica a quatre dies a la setmana i instal·lar els contenidors comunitaris a tots aquells edificis que ho demanin (encara que tinguin menys de 44 habitatges). En paral·lel, també defensen que el tèxtil sanitari, com els bolquers, es pugui deixar al carrer en una bossa a banda qualsevol dia que hi hagi recollida d’escombraries.

Respecte al soroll dels camions dièsel que han de ser substituïts durant l’entrada en funcionament de la segona fase al llarg de la tardor vinent, les entitats també demanen que no es demori la seva substitució. Per últim, assenyalen la necessitat de començar a fer bonificacions en la taxa de residus a partir de les dades que recull l’Ajuntament des del primer dia a través dels xips de les bosses.

Segons posen de relleu, algunes d’aquestes idees ja es van fer arribar als responsables del servei de recollida durant la primera setmana de recollida, però denuncien que encara no s’han executat. “Cal que l’Ajuntament posi tots els recursos econòmics que siguin necessaris perquè l’esforç individual i col·lectiu que estem fent els veïns i veïnes valgui la pena“, exposen. Motiu pel qual, demanen la implementació “immediata” de les seves peticions i un increment de la informació pública.

Respecte a l’opció de tornar al sistema de contenidors que ha funcionat els darrers anys, les mateixes entitats defensen que cal superar-lo i aposten per implementar el ‘porta a porta’ a tots els carrers de Barcelona: “No volem tornar al model insostenible anterior, però tampoc ens serveix de res un canvi de model només a Sant Andreu, que no es pugui generalitzar a tota la ciutat”.

“Es tracta d’una oportunitat per canviar un model de contenidors oberts que a Barcelona acaba amb més del 60% dels residus a l’abocador o a la incineradora”, destaquen En aquest sentit, asseguren que les dades evidencien que el porta a porta és “el model més eficaç”, mentre que a la vegada conviden a l’Ajuntament a implementar el sistema de dipòsit, devolució i retorn d’envasos (SDDR) a la ciutat.

3 Comentaris

  1. Totalment d´acord am el Pere.

    A més a més, aquestes entitats són les que han demanat al Ajuntament la implantació del porta a porta a Sant Andreu i ara, com veuen que la gent ja està farta, fan como si no res i intenten posar alguna solució. És a dir, cremen i després es presenten com a bombers.

    No entenc como és posible que una entitat o dues es presentin com el representants del veïns quan els veïns no les han escollides pas per això. No han estat votades per fer el que fan.

  2. NO ROTUNDO AL PORTA S PORTA CON CUBOS Y HORARIOS. Hoy a 4 de Julio de 2.021 tengo mi casa llena de peste a basura…..esta forma dr reciclar me parece un atentado a la salud pública….denigrante y asqueroso. O cierras y te comes los olores o abres y te llenas de.moscas
    BASTA YA PORTA A PORTA

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt