El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Narcís Sala recupera l’afició després de tancar al març per la COVID-19

Esports

206 dies després del 4 a 0 de la UE Sant Andreu a l’Atlètic Horta, el Narcís Sala ha tornat a obrir les portes a l’afició. No per un partit de lliga com va ser aleshores, sinó per prendre el pols a l’equip en el primer partit de pretemporada amb un rival de nivell, l’Atlètic Lleida. Tot i que el resultat acostuma a acaparar els titulars (0 a 0 en aquest cas), aquest dimecres el realment transcendental s’ha viscut als accessos i la grada de l’estadi quadribarrat.

 

Per primera vegada des de l’aterratge de la pandèmia, el Narcís Sala ha obert les portes a l’afició. “Una experiència bona, perquè majoritàriament el públic s’ha comportat i ha adoptat les mesures de control”, explica a L’Exprés de Sant Andreu el responsable de COVID-19 de la UESA, Juan Antonio Iniesta. “Abans d’obrir els dos accessos ja vam senyalitzar els seients per fer complir amb els dos metres de distància i, quan el públic accedia, els demanàvem el certificat de responsabilitat individual i el DNI, a més de prendre’ls la temperatura i fer-los rentar amb gel hidroalcohòlic”, relata. Tot plegat, “perquè sanitat pugui fer el rastreig pertinent en cas que algun aficionat pugui donar positiu”, justifica.

Si bé el primer partit a porta oberta la grada de tribuna ha aplegat aproximadament a 500 aficionats, Iniesta posa de relleu que la gent ja venia “amb moltes ganes de futbol”. “En els partits a porta tancada moltes vegades ni els mateixos jugadors s’animen”, afegeix. En aquesta línia, des del club reconeixen que el matx de pretemporada també ha servit d’entrenament de cara al començament de la lliga: “Per aleshores ja tindrem la rodadura i l’experiència perquè tot sigui més fluid i la gent segueixi responsabilitzant-se”.

Canviarà el protocol? “Cada dia canvia, perquè ara veiem que el virus es propaga més i no sabem si ens tornaran a tancar el camp… Estarem a l’expectativa“, admet. Tot i això, assegura que “des de l’Ajuntament de Barcelona ens han dit que ho estem fent bé i ens posen com a exemple a altres estaments, mentre que el nostre doctor segueix i seguirà en contacte amb el Departament de Salut”. Tot, amb la idea de “si detectem una persona amb símptomes compatibles, apartar-lo de seguida”. Una prevenció que, afortunadament, encara no ha fet reportar cap positiu entre les files quadribarrades.

Fotografia | Judit Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Esports

Vés a dalt