El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Nou repunt de positius: mig centenar de veïns contagiats en una setmana

Societat

Després d’acumular dues setmanes a la baixa, el nombre de contagis per COVID-19 repunta a Sant Andreu de Palomar. De poca cosa ha servit la tendència acumulada, ja que aquesta darrera setmana fins a mig centenar de veïns s’ha contagiat per primera vegada. Dit d’una altra manera, de registrar 29 PCR positives, ara el Departament de Salut n’ha notificat tot just una cinquantena.

 

Si comparem les dades amb la resta de barris de Barcelona, ens trobem que Sant Andreu s’ha tornat a situar entre els deu barris més perjudicats pel coronavirus. Més concretament, el territori ocupa la sisena posició en nombres absoluts. Un increment que va en la mateixa línia que el conjunt del districte, el qual ha passat de reportar 146 casos a comptabilitzar 188 entre el 14 i el 20 de setembre. A més, s’ha de tenir en compte que aquestes dades no inclouen els contagis que s’han produït entre els residents i treballadors dels centres residencials, pel que no s’han sumat els cinc infectats al centre sociosanitari Isabel Roig.

Pel que fa a franges d’edat, novament joves i adults són els que més s’han contagiat, amb 19 positius per cada col·lectiu. Pel que fa als menors de 14 anys, els quals comporten implicacions directes al seu centre escolar, se n’han reportat sis casos. Per últim, el grup de majors de 65 anys se segueix mantenint estable, amb sis nous malalts.

En el camp de la incidència del coronavirus, Sant Andreu de Palomar ha passat de reportar 51 casos per cada 100.000 habitants, a comptar-ne 85 x 100.000 en només una setmana. La mitjana, però, segueix per sota de la barcelonina (97 x 1000.000 habitants). Destacar que la ràtio de contagis a Sant Andreu sud ha tornat a pujar per sobre l’u (1,32), mentre que al nord per cada veí contagiat s’infecten 1,03 persones.

Fotografia | Ajuntament de Barcelona

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt