El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tres alumnes andreuencs guanyen el Premi AMIC-Ficcions 2020

Cultura

Fins a 1889 alumnes participants, de 119 centres educatius diferents; 172 històries finalistes i només dos guanyadors: la Laia Bosch Fontan i l’Arián Márquez Martínez, alumnes de l’Escola Manyanet de Sant Andreu. Un tàndem que portava com a pseudònim el nom de Larian i que amb el relat “La cova dels records” s’ha imposat en el Premi a la Millor Història AMIC-Ficcions 2020, guardonat amb un iPhone.

 

El jurat, format per experts dins del món literari i cultural, ha considerat que la història de tots dos andreuencs mereixia el primer premi “per la destacada agilitat en el gust argumental, que sap combinar l’acció escaient en una narració d’aventures amb la necessària creació d’expectatives, i una fluïdesa narrativa que la connecta amb el llenguatge audiovisual”. Degut a la crisi de la COVID-19, l’acte de lliurament de premis de la 12a edició del concurs s’ha hagut de celebrar a través de la plataforma Instagram Live.

En paral·lel, el Premi Especial Ciutat de Barcelona ha recaigut en la Julia Antich Climent, també de l’Escola Manyanet, per l’obra ‘El navegant’. Al lliurament de premis també s’ha fet un reconeixement al professorat més motivador, on Judit Massana, de la mateix centre educatiu ha guanyat el Premi a Millor Professora de Catalunya.

En aquest lliurament virtual del guardó també han participat Ester Franquesa, directora general de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya; Oriol Magrinyà, director de l’Editorial Barcino de la Fundació Carulla; en Mohamed El Amrani, periodista i fundador de l’Associació Cultural Xarxa de Convivència de Roses; Marta Vivet, guionista de la sèrie de ficció de TV3 “Les de l’hoquei”; M. Carme Rodríguez, vicepresidenta de l’AMIC i Josep Ritort, secretari general de l’AMIC.

El concurs AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, que enguany arriba a la dotzena edició, és una iniciativa de l’Associació de Mitjans d’Informació i Comunicació (AMIC), a la qual pertany L’Exprés de Sant Andreu, i té com a objectiu promoure la lectura i l’escriptura en català entre els joves dels territoris de parla catalana. L’AMIC representa a més de 400 publicacions en paper i digitals fortament arrelades arreu del nostre territori.

Fotografia | L’acte d’enguany s’ha hagut de celebrar en format virtual // AMIC

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt