El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Colau recula amb el tall a la rambla i la tornarà a obrir als cotxes

Societat

Efímera nova normalitat. El Govern de l’Ajuntament de Barcelona, encapçalat per l’alcaldessa Ada Colau, ha decidit fer marxa enrere amb el tall a les rambles d’Onze de Setembre i de Fabra i Puig durant els caps de setmana. La mesura, que pretenia donar més espai als veïns que passegessin per aquesta via amb l’objectiu d’assegurar la distància de seguretat, ara com a molt es durà a terme un cop al mes, tal com ha publicat La Vanguardia.

 

Tot i que les autoritats sanitàries insisteixen en la necessitat de mantenir les distàncies de seguretat i fer servir la mascareta, la tinenta d’alcalde d’Urbanisme, Janet Sanz, ha declarat respecte a la mesura que cercava incrementar la distància social “ara ja no té sentit que tot es mantingui”. Per tant, el volum de persones que cada cap de setmana i els festius surt a caminar per la rambla haurà de tornar a fer servir les voreres laterals i central, mentre que els vehicles privats tornaran a circular com abans de la COVID-19: sense restriccions.

Segons avança LV, el consistori ara estudia la possibilitat de tancar la rambla a la circulació un cop al mes, en la línia del que ja amb la Via Laietana o el carrer d’Aragó. La decisió encara no està pressa, i la intenció a hores d’ara és fer que el proper cap de setmana sigui l’últim amb els vials tallats, o bé allargar la pacificació, a tot estirar, fins al primer del mes de juliol. En canvi i a diferència de Sant Andreu, el barri de Sants sí que mantindrà pacificat l’eix Sants-Creu Coberta.

Tot i que el principal argument amb el qual es va presentar la mesura va ser el d’ajudar a complir les mesures sanitàries als vianants, el Govern municipal també va defensar que un altre dels objectius era fomentar la mobilitat a peu, en transport públic i en bicicleta. És a dir, apuntalar un nou paradigma més sostenible en la mobilitat urbana. El cas, però, és que finalment els responsables polítics han reculat.

Des de l’oposició, la consellera de Junts per Catalunya a Sant Andreu, Anna Satorra, ha titllat aquesta marxa enrere de “fracàs” i ha demanat al Govern local que “es consensuï amb els veïns i veïnes i comerços del poble de Sant Andreu de Palomar” la continuïtat, o no, de la mesura que es va estrenar fa menys d’un mes.

Fotografia | Ajuntament de BCN

1 Comentari

  1. La trista realitat és que els comerços cada dia han estat més arraconats, primant les grans superfícies i sobretot internet.
    Les super-illes, han resultat nefastes pel petit comerç que al pas que anem acabarà totalment arruïnat.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt