El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu entrarà en Fase 3 aquest dijous

Societat

Sant Andreu de Palomar passarà aquesta propera mitjanit de dimecres a dijous a l’anomenada Fase 3, després que el Ministeri de Sanitat hagi acceptat la petició del Govern de la Generalitat de Catalunya. Aquesta decisió suposarà una entrada a la ‘nova normalitat’ més aviat del que en un principi s’havia previst i permetrà que el veïnat ja es pugui desplaçar sense restricció de regions sanitàries.

 

Aquesta lliure circulació pel territori català, però, pot durar només unes hores, ja que ara serà la Generalitat la que dicti les noves mesures per seguir amb la desescalada de la COVID-19. Unes mesures que l’executiu català no anunciarà fins demà dijous o divendres, després que recuperi les plenes competències. En paral·lel, cal tenir en compte que aquest canvi de fase no permet circular per tot l’Estat, ja que això en principi només podrà succeir quan finalitzi l’Estat d’Alarma (a les 23:59 hores de dissabte).

Cal tenir en compte que amb la Fase 3 encara serà obligatori l’ús de la mascareta en el transport públic i sempre que no es puguin garantir les distàncies de seguretat d’1,5 metres. Pel que fa al món de la restauració, aquest ja podrà operar amb el 50% de l’aforament a l’interior, el 75% a les terrasses i la possibilitat d’atendre a les barres. Pel que fa a altres espais com botigues, zones comunes d’hotels, cinemes o teatres, el seu aforament s’ampliarà al 50%.

On es mantindrà l’aforament de la Fase 2 serà a l’oci nocturn, que només podran funcionar a un terç de la seva capacitat. En canvi, els que ja podran aixecar la persiana seran els gimnasos i els espais esportius tancats, sempre que l’activitat que es dugui a terme sigui sense contacte i es redueixi el seu aforament a la meitat. Les competicions no professionals també podran reprendre la seva normalitat, amb limitacions (33%). Per últim, les trobades entre familiars, veïns i amics ja podran ser de fins a 20 persones, tot i que s’haurà de seguir mantenint la distància de seguretat.

Fotografia | La rambla de Fabra i Puig, oberta als vianants durant un cap de setmana // AJUNTAMENT DE BCN

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt