El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Sant Andreu, el segon districte on obren més clubs cannàbics

Economia

Els espais recreatius dedicats al consum de la marihuana, a l’alça. Això és el que es desprèn de les darreres obertures de clubs cannàbics a Sant Andreu. Segons ha avançat 20 Minutos, al Districte s’han instal·lat legalment nou espais d’aquest tipus al llarg de tot el 2019, xifra que situa Sant Andreu només pel darrere de Sant Martí, on han obert les portes una desena de locals.

 

Pel que fa a dades macro, al nostre territori s’ha instal·lat un de cada quatre clubs cannàbics que s’han posat en marxa a tota Barcelona (35). Per ara, però, només un ha generat molèsties al veïnat: l’ubicat al número 27 del carrer de Concepció Arenal (per sobre de la Meridiana). Tant aquesta escala de veïns, com unes altres dues de Gràcia i Sarrià-Sant Gervasi, han enviat una carta a la Síndica de Greuges, Maria Assumpció Vilà, per queixar-se de la situació en què es troben.

Segons el pla especial urbanístic de l’Ajuntament de Barcelona, aquestes associacions de fumadors de marihuana s’han d’establir a una distància mínima de 100 metres, tant entre clubs, com entre centres d’educació, CAS o equipaments comunitaris. A més, no poden tenir més de 200 metres quadrats, s’han d’ubicar en planta baixa i sempre han de comptar amb xemeneies per evacuar els fums contaminats, tal com estableix l’administració municipal.

Les associacions de persones consumidores de cànnabis són entitats formades per persones adultes i sense ànim de lucre, les quals tenen com a objectiu distribuir marihuana entre els seus socis de forma privada i legal. Tot el producte que s’ofereix als associats ha de passar abans per uns filtres de qualitat, de manera que s’intenta evitar que els consumidors acabin adreçant-se al mercat negre. S’ha de tenir en compte que el seu consum i compra controlada no és il·legal a l’Estat espanyol, però sí que està penat el seu consum o tinència a la via pública amb multes administratives entre els 300 i els 3.000 euros.

Fotografia | Foreverinwordeland

1 Comentari

  1. I els patinets i bicicletes?
    Per sobre de les aceres, pels passos de peatons, vaja per a ons els s’hi dona la gana.
    Com sempre s’ho passaran per la romaguera…

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Economia

Vés a dalt