El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Gran desplegament dels Mossos per executar un desnonament

Societat

Exhibició de força. Aquest dimecres a primera hora fins a 14 furgonetes dels antiavalots dels Mossos d’Esquadra s’han desplaçat a la confluència del carrer de Llenguadoc amb la rambla de Fabra i Puig per executar el desnonament del número 98, conegut popularment com ‘La Torre’. L’espai que des de fa vuit anys resta buit i que el febrer de 2018 va ser okupat, ha aconseguit resistir durant hores l’embat policial.

 

Tal com ha publicat el Sindicat d’Habitatge de Sant Andreu de Palomar a les xarxes socials, algunes de les persones que habitaven l’edifici protegit patrimonialment han aconseguit amagar-se dels agents i quedar-se dins. “No ens han vist”, assegura en aquest una de les okupants. Els que no s’han pogut amagar, però, han sigut alguns dels mobilitzats a l’exterior. Molts d’ells han sigut identificats pels agents de la policia catalana i fins i tot una persona ha sigut detinguda i traslladada a la comissaria de Les Corts.

Segons ha denunciat l’Assemblea Llibertària Heura Negra de Vallcarca, la qual també s’ha mobilitzat per donar suport als companys de Sant Andreu, l’operatiu policial “ha semblat una operació antiterrorista“, tot i que en realitat es tractava “d’un macrodispositiu per executar desnonaments”. En la mateixa línia, col·lectius andreuencs han assenyalat que les persones que van okupar aquest espai fa dos anys, van dedicar-se a condicionar-lo, després d’anys d’abandonament per part del propietari.

Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, les presones que es van amagar a l’interior, finalment van sortir pel seu propi peu abans que tornessin els Mossos d’Esquadra per fer-les fora.  Abans d’enretirar-se definitivament amb les furgonetes, haurien tapiat els accessos de tot l’habitatge per evitar tornar a intervenir. Segons Betevé, els Mossos d’Esquadra han donant compliment a l’ordre judicial de desallotjament dictada pel Jutjat de Primera Instància número 8 de Barcelona.

Fotografia | Adrià Vargas

1 Comentari

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt