El diari independent de Sant Andreu de Palomar

Tret de sortida a la bacanal festiva del Rei Carnestoltes a Sant Andreu

Cultura

Aquest Dijous Gras, Sant Andreu de Palomar dona la benvinguda al Carnaval amb múltiples propostes carregades de desinhibició fins al proper Dimecres de Cendra. Però, què espera als andreuencs abans de la Quaresma? Per començar: la rua que organitza aquest dijous el Centre Municipal de Cultura Popular Can Galta Cremat amb la SCE La Lira. Una comitiva que partirà a les 17:30 hores des de la cantonada de la rambla de Fabra i Puig amb el carrer Gran, i que resseguirà els carrers fins a la confluència amb Coroleu.

 

L’objectiu del seguici? Trobar al Rei Carnestoltes i celebrar plegats l’Arribo del Carnaval. De fet, ja hi ha prevista una festa en el mateix punt final del recorregut, amb el concert de Mau kids i la col·laboració de La Galeta Percussió i Sambandreu. El plat fort, però, arribarà el cap de setmana. Després de les festes escolars de divendres, dissabte a les 18 hores L’Eix Sant Andreu i la Comissió de Festes de Sant Andreu de Palomar organitzen el Ball de Carnestoltes infantil a la Fabra i Coats.

Un primer escenari musical que, hores més tard, precedirà al ball que organitza l’SCE La Lira al seu local cap a les 23 hores amb la secció ‘Balles?’. Aquesta acte serà gratuït i de lliure accés per a tothom, com també ho serà la festa que s’organitzarà a l’Ateneu l’Harmonia. En aquest darrer cas. l’organització ha preparat un esdeveniment on s’emfatitzarà el veritable sentit del Carnaval. Tal com avancen: “Contra de la repressió, no només dels instints sinó de la repressió social, la repressió heteropatriarcal i la repressió que viuen les persones refugiades en aquesta Europa de la vergonya”, entre d’altres.

Per fer-ho, l’Harmonia ha preparat una nit on la cooperativa La Tempesta oferirà pinxos a preus populars, i les PD Sandungueiras començaran a posar música des de les 20:30 hores per després cedir la taula de mescles a Presuntos Complicados, qui punxaran des de les 22:30 hores fins a ben entrada la nit. Enguany la temàtica de la disfressa serà totalment lliure, però si els assistents s’animen amb alguna disfressa relacionada amb “una tempesta”, tindran una beguda gratuïta.

Hi hagi o no ressaca, faci sol, nevi o plogui, el plat fort serà diumenge al matí amb la 16a Rua del Carnaval. A partir de les 10 hores del matí es durà a terme la concentració de comparses a la confluència del carrer de Concepció Arenal amb Fabra i Puig, per després a les 11 hores donar el tret de sortida al seguici. Cal posar de relleu que serà en el mateix punt de partida on s’instal·larà una carpa perquè els grups que es decideixin a última hora, es puguin inscriure a l’esdeveniment que organitza l’Eix amb la Comissió de Festes.

Quin recorregut farà la Rua? Doncs a contrasentit del trànsit habitual i recuperant la ruta d’abans-d’obres: baixarà la rambla, girarà pel carrer Gran fins a Joan Torras, enllaçarà amb Torras i Bages i es dirigirà cap a la plaça de Can Fabra, on s’efectuarà l’entrega de premis. Uns guardons que prèviament decidirà el jurat que s’instal·larà a l’altura del BBVA del carrer Gran de Sant Andreu, i que dirimirà les millors comparses infantils, d’adults, d’entitats i familiars. Tal com ha pogut saber L’Exprés de Sant Andreu, el jurat estarà format per la regidora del Districte, Lucía Martín, el president de L’Eix, Pròsper Puig, i dues persones més: una representant de la Comissió de Festes, i un convidat sorpresa.

Acte del final de la Rua a Can Fabra, l’any 2018 / Districte de Sant Andreu

En el mateix sentit, destacar que la Rua comptarà amb dos espais reservats per persones amb mobilitat reduïda. Un estarà situat a mig recorregut, a la plaça de la Pomera, i l’altre a la plaça de Can Fabra per veure l’acte final. Per últim, el Carnaval posarà el seu punt final Dimecres de Cendra amb l’enterrament de la sardina, que també organitzarà el Centre Municipal de Cultura Popular de Sant Andreu. El recorregut del fèretre començarà al carrer d’Arquimedes i posarà el seu punt final a la plaça d’Orfila amb el traspàs a la Quaresma.

Fotografia | Districte de Sant Andreu

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Cultura

Vés a dalt