El diari independent de Sant Andreu de Palomar

El Centre Cívic deixa de ser col·legi electoral aquest 10N

Política

Canvi de col·legi electoral. Els andreuencs que habitualment han votat al Centre Cívic de Sant Andreu (a tocar de la rambla de Fabra i Puig), passaran a votar a l’Institut Martí Pous, ubicat a la Fabra i Coats, en les properes eleccions generals del 10N. Pel que fa al Districte, fins a 109.743 veïns estan cridats a les urnes, el que suposa 600 persones més respecte els darrers comicis estatals.

 

En les anteriors eleccions al Congrés dels Diputats i al Senat, el Districte de Sant Andreu es va tornar a vestir de vermell socialista després d’anys de la formació en caiguda lliure. L’efecte Pedro Sánchez i la històrica participació contra l’extrema dreta de VOX (79,4%) van donar la primera plaça al PSC, formació que va sentit l’alè d’ERC fins al darrer moment de l’escrutini andreuenc. Respecte als Comuns, primera força en les dues darreres eleccions generals, els de Jaume Asens van perdre un de cada tres suports.

Més enllà dels resultats, la tònica general d’aquell 28-A va ser l’elevadíssima participació. Sant Andreu es va bolcar a les urnes fins al punt que es va superar en més de 10 punts el registre que es va assolir l’any 2016. A l’hora de tancar els col·legis electorals un total de 84.100 andreuencs havien dipositat la seva aposta política a les urnes (el 79,4% del cens).

Fotografia |Institut Martí Pous

Tags:

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Política

Vés a dalt