El diari independent de Sant Andreu de Palomar

200 veïns demanen la llibertat dels acusats per terrorisme

Societat

Com acostuma a ser habitual, aquest dijous a les 19:30 hores la plaça d’Orfila s’ha tornat a convertir en l’escenari des d’on desenes d’andreuencs demanen la llibertat dels presos polítics. Una concentració setmanal, però, que en el cas concret de la darrera jornada ha aglutinat una nova denúncia. Sí, els Jordis, Oriol Junqueras, Carles Puigdemont i tota la resta d’empresonats i exiliats han estat presents als parlaments, però l’important increment d’assistents no ha estat relacionat amb el fet que s’apropa el dia de la sentència.

Banner Ajuntament 300x250
 

Que aquest dijous s’hagin aplegat fins a 200 persones s’ha degut principalment a l’ordre de presó preventiva sobre els set investigats per terrorisme. Tal com han criticat els presents, els presumptes delictes que pesen sobre els acusats es tracten d’un “muntatge policial”. Davant d’aquest context, els presents han clamat amb “som gent de pau” i “llibertat, llibertat”.

Després que quatre ponents hagin qüestionat el funcionament de l’Estat espanyol en format discurs i poètic, el Comitè de Defensa de la República (CDR) de Sant Andreu ha pres la paraula per recorda als dos menors d’Arran Sant Andreu detinguts i convidar a tothom a la concentració de la plaça de Sant Jaume per solidaritzar-se i rebutjar els empresonaments i les acusacions de terrorisme.

Concentració a la plaça d’Orfila // DGM

Ja al final de la concentració la plaça d’Orfila ha guardat quatre minuts de silenci en record de tots els empresonats i exiliats i les 200 veus han cantat l’himne dels Segadors a capella. L’organització ha assegurat que dijous de la setmana vinent hi haurà entre els ponents l’actor andreuenc Pep Munné.

Deixa un comentari

El teu correu no es publicarà.

*

Últimes notícies de Societat

Vés a dalt